Școlile rămân închise în Timișoara și localitățile din Timiș care ies din carantină. Simularea pentru Bac a fost amânată

3 săptămâni in urmă 2

La Timișoara și localitățile care au fost în carantină în ultimele 14 zile școala nu începe față în față nici pentru elevii din ciclurile primare, au decis autoritățile. Timp de încă 14 zile, orele se țin doar online. Se amână pentru luna aprilie și simularea pentru Bacalaureat, în localitățile în care rata de infectare este peste 6/1.000 locuitori.

Inspectoratul Școlar Județean a decis, duminică, să nu înceapă școala față în față în Timișoara și în restul localităților în care rata de incidență depășește 6 la mia de locuitori. Chiar dacă orașul Timișoara și comunele periurbane Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc ies din carantină duminică, la miezul nopții, pentru că în ședința CJSU de sâmbătă nu s-au adunat suficiente voturi pentru prelungirea măsurii.

„Unitățile de învățământ din localitățile cu incidența peste 6 la mie vor suspenda cursurile față în față pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 22 martie 2021 (activitățile didactice urmând a se desfășura online), în baza ordinului comun nr. 3459 din 6 martie și a ROFUIP (art. 9, alin. 4)”, s-a decis într-o ședință de duminică a IȘJ Timiș.

Simularea pentru Bac, amânată pe luna viitoare

Luni ar trebui să înceapă simularea pentru examenul de Bacalaureat, dar aceasta este amânată pentru luna aprilie în localitățile în care rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori. În localitățile Timișoara, Giroc și Lovrin, unde există licee, examenul se poate da în perioada 12-16 aprilie, au decis reprezentanții IȘJ.

„Ținând cont de actuala situație epidemiologică de la nivelul județului Timiș, care are o rată de infectare ridicată cu virusul SARS-COV2, respectiv de la nivelul municipiului Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis amânarea susținerii simulării probelor scrise la examenul de Bacalaureat pentru săptămâna 12 – 16 aprilie 2021 în cazul liceelor din Timișoara, Giroc și Lovrin, în total 37 de unități de învățământ liceal”, transmit reprezentanții IȘJ.

La toate celelalte 17 unități de învățământ liceal, simularea probelor scrise pentru examenul de Bacalaureat se desfășoară conform calendarului stabilit la nivel național, în perioada 22-25 martie.

foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă