Școlile private pot rămâne deschise. Explicația ministrului Sorin Cîmpeanu

1 lună in urmă 14

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul interimar al Educației a precizat, duminică, faptul că școlile și grădinițele private pot rămâne deschise pentru următoarele două săptămâni, nu intră în vacanță forțată așa cum se întâmplă în sistemul de stat.

DUMINICĂ, 24 OCTOMBRIE 2021, 15:42

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Monica Vasilescu

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor față în față din școlile private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern în care sunt prevăzute restricţiile ce intră în vigoare de luni.

Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educației.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat", a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post TV. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă