Școala a început românește: deloc în București, acasă în Giurgiu, pentru că nu a fost căldură în clase

2 săptămâni in urmă 9

Şcoala a început cu proteste şi nemulţumiri. Acolo unde a început... În prima zi de şcoală, clasele au fost mai mult goale. Unii şi-au prelungit de la sine putere vacanţa de iarnă, pentru că, oricum, a fost mai scurtă ca niciodată, iar alţii, chiar dacă ar fi vrut să mearga la ore, nu au avut unde. Şcolile din Giurgiu nu au deloc căldură, aşa că elevii şi profesorii s-au reîntâlnit în online.  

Aproape 10.000 de elevi şi de profesori din municipiul Giurgiu au stat acasă în prima zi. Şcolile nu au căldură. 

Am fost anunțați printr-o adresa de la Primărie că nu mai poate fi livrat agentul termic în școlile din Municipiul Giurgiu din cauza problemelor financiare. 

Georgeta Stănescu, purtător de cuvânt ISJ GiurgiuAm fost anunțați printr-o adresa de la Primărie că nu mai poate fi livrat agentul termic în școlile din Municipiul Giurgiu din cauza problemelor financiare. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Sunt într-o clasă din municipiul Giurgiu. Caloriferele sunt reci și este nevoie să stau cu geacă pe mine pentru că este foarte frig în această sală de clasă. Situația se repetă în aproape 30 de școli din acest oraș. 

Școala a început, dar nu prea, în Giurgiu. Elevii, tot în online

Ar fi vorba doar de o săptămână, speră Primăria. Acum, copii învaţă online. Nu sunt singurii care au rămas acasă. În Bucureşti, vacanţa a fost prelungită intenţionat. Asta pentru că vacanţa de iarnă a fost cea mai scurtă din istorie şi a durat doar o săptămână şi două zile. De aceea, elevi şi părinţi au protestat astăzi. Au venit cu sorcove la Ministerul Educaţiei şi s-au plâns de structura anului şcolar, organizarea olimpiadelor, transportul şi testarea elevilor. 

Adriana Duduna, preşedinte Asociația Elevilor din Constanța: Concluzia discuției este că nu e vina nimănui cu ce se întâmplă în Educație și că nu se poate face nimic.

Sorin Ion, secretar de stat MEN: Și noi ne-am dori mai multă predictibilitate în testarea elevilor. Ministerul a decis reluarea olimpiadelor școlare care au etapă internațională. 

Oricum ar fi, urmează o perioadă de foc pentru toata lumea.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Semestrul I se termină în dată de 14 ianuarie, iar elevii mai au la dispoziție doar un weekend pentru odihnă pentru că imediat începe semestrul al doilea, luni, 17 ianuarie. Fără vacanță intersemestrială în acest an. Urmează încă 15 săptămâni de muncă la școală până la următoarea vacanță. Vacanță de primăvară.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă