SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare, victorii importante în etapa a 8-a în Liga Florilor. Eroina zilei vine însă de la Ploiești: Loredana Vartic

4 săptămâni in urmă 12

SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare au obținut victorii importante în etapa a 8-a în Liga Florilor și rămân în urmărirea liderului CSM București.

SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare sunt pe podium alături de CSM București

SCM Rm. Vâlcea nu mai câștigă meciurile de pe plan intern cu ușurința din ultimele două sezoane, dar a trecut și azi cu bine de un adversar incomod, Dunărea Brăila, cu scorul de 20-18.

Fără Glibko și Fraga Fernandez, două handbaliste importante cu care a început actualul sezon la linia de 9 metri, Vâlcea se chinuie mai mult în atac, iar asta s-a văzut atât în etapa precedentă cu Gloria Buzău (21-19), dar și azi cu Dunărea Brăila. Echipa lui Florentin Pera a fost condusă pe tot parcursul primei reprize la 1-2 goluri diferență, iar la pauză a intrat la cabine la scorul de 12-13.

SCM a preluat inițiativa în partea secundă grație unei apărări mult mai bune. Daciana Hosu a intrat în poartă și a avut câteva parade grele, iar echipa a căpătat mai multă vigoare. În atac, SCM a continuat să aibe fluctuații, având în față și un portar într-o formă excepțională, pe Elena Șerban. Micile detalii la organizarea jocului au făcut însă diferența, iar Vâlcea a obținut 3 puncte prețioase, cu care a revenit pe podium. Mireya Gonzalez a fost principala marcatoare la Vâlcea, cu 6 goluri. Pentru Brăila, Marina Dmitrovic a înscris 8 goluri.

Un alt meci foarte intersant a fost cel dintre Minaur Baia Mare și Măgura Cisnădie (scor 25-21), adică între ocupatele locurilor 3, respectiv 2 la startul etapei. Formația lui Costică Buceschi avea ceva de demonstrat, după jocul slab din weekend-ul trecut de la Astrakhan în European Handball League.

Baia Mare a început foarte solid (8-3), dar Măgura Cisnădie a avut reacție și a restabilit egalitatea în partea secundă, la 13-13 (min. 43). Minaur a jucat mai aproape de pretenții în ultima parte și a luat din nou viteză, ajungând la 24-18 în minutul 58. La final s-a mulțumit cu un succes la patru goluri diferență (25-21).

În condițiile în care CSM București a învins ieri Gloria Bistrița cu 28-23, ierarhia în partea superioară arată acum: 1. CSM – 24 puncte, 2. Minaur – 19 puncte, 3. SCM Rm. Vâlcea – 18 puncte (7jocuri), 4. Măgura Cisnădie – 16 puncte.

Eroina zilei a fost dată însă de nou-promovata Activ Ploiești, este vorba despre Loredana Vartic, care a înscris pentru 27-27, la ultima fază a jocului cu Gloria Buzău.

 

The post SCM Rm. Vâlcea și Minaur Baia Mare, victorii importante în etapa a 8-a în Liga Florilor. Eroina zilei vine însă de la Ploiești: Loredana Vartic appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă