SCM Rm. Vâlcea – CSM București 2-2. Prima bătălie între cele două mari rivale în Liga Campionilor. Jelena Grubisic are un început de meci fabulos

1 lună in urmă 28

SCM Rm. Vâlcea și CSM București luptă în prima manșă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Este a treia confruntare post-Covid 19 între cele două formații, scorul întâlnirilor directe în această perioadă fiind 1-1.

Partida SCM Rm. Vâlcea – CSM București poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe prosport.ro

În mai puțin de 5 minute, Jelena Grubisic are două intervenții magine, față în față cu adversarele.

Barbara Lazovic a deschis scorul. La câteva secunde distanță, Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute. Egalează Cristina Florica.

Partida a început cu SCM Rm. Vâlcea în atac, cu o bară a germancei Evgenija Minevskaja la o aruncare de la 7 metri și o paradă unu la unu a Jeleni Grubisic. Răspunde și Marta Batinovic cu o paradă la aruncarea Cristinei Neagu.

Pivotul Dragana Cvijic revine în echipa CSM București după o pauză de aproximativ 3 luni și jumătate, după ce a suferit și o intervenție chirurdicală. Jucătoarea din Serbia a ratat și Campionatul European 2020.

Bătălia la nivelul interilor dreapta, dintre Mireya Gonzalez și Barbara Lazovic, pare cea mai echilibrată în derby-ul românesc din Europa:


Returul are loc peste o săptămână, în capitală, iar câștigătoarea va evolua în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu CSKA Moscova sau Krim Ljubljana.

Cele două echipe au anunțat echipele pe care vor miza în această după-amiază:

De când a început această rivalitate s-au jucat 9 meciuri, scorul la victorii fiind 5-4 pentru CSM București. Fiecare echipă a câștigat câte un meci după prelungiri, Vâlcea în Supercupa din 2018, iar București în Cupa României din 2019. La trofee, SCM are 4-2. Trupa lui Florentin Pera a câștigat două dintr-o lovitură, la începutul acestui sezon, când a învins CSM cu 22-19 și a cucerit Cupa României 2020 și Supercupa României.

Ultimul meci direct a fost desfășurat în urmă cu 16 zile în Liga Florilor și a fost câștigat de CSM București cu 27-22. În urma acestui rezultat s-a desprins la 9 puncte de Vâlcea.

Iată ce au declarat cei doi antrenori înaintea acestui derby românesc în Europa:

Florentin Pera: „Întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare experimentate. Le cunoaștem foarte bine, în ultimele trei sezoane am jucat 9 partide. În primul rând, va trebui să eliminăm din greșelile pe care le-am făcut în faza de atac. De asemenea, în faza de apărare vom avea nevoie de o mobilizare exemplară, o mobilitate și agresivitate în sensul bun al cuvântului care să ne dea încredere. Apărarea a fost atu-ul nostru în ultimele sezoane, poate să fie și de această dată cartea câștigătoare”.

Adrian Vasile:Cred că fiecare meci are o poveste diferită. Chiar dacă sunt același ingrediente, poate exista un alt tip de desfășurare al unui joc. Cred că pentru această poveste diferită din spatele oricărui meci trebuie să fim foarte pregătiți”

Citiți și: Detalii inedite înaintea unei confruntări uriașe pentru handbalul românesc, SCM Rm. Vâlcea – CSM București, în optimile de finală ale Ligii Campionilor

The post SCM Rm. Vâlcea – CSM București 2-2. Prima bătălie între cele două mari rivale în Liga Campionilor. Jelena Grubisic are un început de meci fabulos appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă