SCM Rm. Vâlcea – CSM București 19-24. Prima bătălie între cele două mari rivale în Liga Campionilor. Cristina Neagu a marcat 10 goluri

1 lună in urmă 1

SCM Rm. Vâlcea și CSM București luptă în prima manșă din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Este a treia confruntare post-Covid 19 între cele două formații, scorul întâlnirilor directe în această perioadă fiind 1-1.

Partida SCM Rm. Vâlcea – CSM București poate fi urmărită în format LIVE TEXT pe prosport.ro

Tot Kristina Liscevic se descurcă de minune în ultimele minute, iar Vâlcea se apropie la 3 goluri, 18-21 (min. 45).

Kristina Liscevic reduce din handicap de la 7 metri, 16-20 (min. 43).

Florentin Pera este nevoit să ia time-out, după ce adversarele s-au desprins la 5 goluri în minutul 41, 20-15. Cristina Neagu a ajuns la cota 9.

CSM București a ieșit cu bine din inferioritate numerică și ia viteză în minutul 39, scor 19-15. Barbara Lazovic joacă la același nivel cu Cristina Neagu și Jelena Grubisic, trio-ul care face legea în aceste minute.

Crina Pintea vede a doua eliminare, iar Kristina Liscevic reduce din diferență, 14-16, în minutul 37.

În minutul 35 se înregistrează prima diferență de 3 goluri, 15-12, după ce Cristina Neagu a fructificat cu siguranță din nou de la 7 metri.

Jelena Grubisic a avut încă două intervenții la începutul părții secunde. Barbara Lazovic are o explozie în braț și CSM are din nou avantaj de două goluri, 14-12.


Caseta tehnică după primele 30 de minute, conform site-ului oficial al EHF:

Carmen Martin a marcat ultimul gol al primeI reprize. SCM Rm. Vâlcea – CSM București 12-13. Echilibrul a fost aproape total, drept dovadă a s-au înregistrat deja 10 egalități între cele două formații.

După un time-out al lui Adrian Vasile, Cristina Neagu trimită o torpilă, iar CSM are avantaj minim, 12-11.

Cristina Florica este de neoprit. Extrema stângă a ajuns la cota 5, iar cele două formații sunt din nou la egalitate, 11-11 (min. 24).

CSM București a preluat inițiativa în ultimele minute, având un „parțial” de 5-1. Cristina Neagu a marcat cu multă șansă pentru 11-9 în minutul 23.

Jelena Grubisic a ajuns deja la 6 parade, iar Barbara Lazovic readuce CSM București în avantaj în minutul 21, scor 10-9. Florentin Pera a cerut time-out.

Meciul de handbal feminin dintre SCM Râmnicu Vâlcea si CSM București, contând pentru Liga Campionilor, desfășurat fără spectatori in Sala Traian din Râmnicu Vâlcea. © FOTO:Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Cristina Neagu ajunge și ea la 4 goluri, iar în minutul 19 a fost restabilită egalitatea, 8-8.

Crina Pintea a fost eliminată 2 minute, la câteva secunde după ce a redus din diferență.

Cristina Florica face meciul carierei. În 16 minute a marcat deja 4 goluri, iar Vâlcea realizează prima diferență de 2 goluri a jocului, 8-6.

A treia răsturnare de scor în primele 14 minute: SCM – CSM 6-5. Extremele de la Vâlcea sunt în mare vervă. Marta Lopez și Cristina Florica au adunat deja 4 goluri.

CSM București revine la conducere în minutul 13, după un contraatac fructificat de Carmen Martin (5-4).

Cristina Florica a început foarte bine meciul, comparativ cu meciul din campionat de la Sf. Gheorghe, și are deja două reușite în primele 11 minuter: 4-3

Maren Aardahl a fost eliminată 2 minute în minutul 9 al jocului. Cristina Neagu a egalat din aruncare de la 7 metri, 3-3.

Kristina Liscevic marchează două goluri pentru Vâlcea, ultimul din 7 metri, iar SCM a trecut în avantaj, 3-2.

În mai puțin de 5 minute, Jelena Grubisic are două intervenții magice, față în față cu adversarele.

Barbara Lazovic a deschis scorul. La câteva secunde distanță, Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute. Egalează Cristina Florica.

Partida a început cu SCM Rm. Vâlcea în atac, cu o bară a germancei Evgenija Minevskaja la o aruncare de la 7 metri și o paradă unu la unu a Jelenei Grubisic. Răspunde și Marta Batinovic cu o paradă la aruncarea Cristinei Neagu.

WATCH: What a start to #MOTW from @csm_bucharest‘s Jelena Grubisic! 🚧#ShowtimeForPlayoffs #deloehfcl pic.twitter.com/0AuALIWB3g

— EHF Champions League (@ehfcl) March 6, 2021

Pivotul Dragana Cvijic revine în echipa CSM București după o pauză de aproximativ 3 luni și jumătate, după ce a suferit și o intervenție chirurdicală. Jucătoarea din Serbia a ratat și Campionatul European 2020.

Bătălia la nivelul interilor dreapta, dintre Mireya Gonzalez și Barbara Lazovic, pare cea mai echilibrată în derby-ul românesc din Europa:


Returul are loc peste o săptămână, în capitală, iar câștigătoarea va evolua în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu CSKA Moscova sau Krim Ljubljana.

Cele două echipe au anunțat echipele pe care vor miza în această după-amiază:

De când a început această rivalitate s-au jucat 9 meciuri, scorul la victorii fiind 5-4 pentru CSM București. Fiecare echipă a câștigat câte un meci după prelungiri, Vâlcea în Supercupa din 2018, iar București în Cupa României din 2019. La trofee, SCM are 4-2. Trupa lui Florentin Pera a câștigat două dintr-o lovitură, la începutul acestui sezon, când a învins CSM cu 22-19 și a cucerit Cupa României 2020 și Supercupa României.

Ultimul meci direct a fost desfășurat în urmă cu 16 zile în Liga Florilor și a fost câștigat de CSM București cu 27-22. În urma acestui rezultat s-a desprins la 9 puncte de Vâlcea.

Iată ce au declarat cei doi antrenori înaintea acestui derby românesc în Europa:

Florentin Pera: „Întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare experimentate. Le cunoaștem foarte bine, în ultimele trei sezoane am jucat 9 partide. În primul rând, va trebui să eliminăm din greșelile pe care le-am făcut în faza de atac. De asemenea, în faza de apărare vom avea nevoie de o mobilizare exemplară, o mobilitate și agresivitate în sensul bun al cuvântului care să ne dea încredere. Apărarea a fost atu-ul nostru în ultimele sezoane, poate să fie și de această dată cartea câștigătoare”.

Adrian Vasile:Cred că fiecare meci are o poveste diferită. Chiar dacă sunt același ingrediente, poate exista un alt tip de desfășurare al unui joc. Cred că pentru această poveste diferită din spatele oricărui meci trebuie să fim foarte pregătiți”

Citiți și: Detalii inedite înaintea unei confruntări uriașe pentru handbalul românesc, SCM Rm. Vâlcea – CSM București, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Fotografii: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

The post SCM Rm. Vâlcea – CSM București 19-24. Prima bătălie între cele două mari rivale în Liga Campionilor. Cristina Neagu a marcat 10 goluri appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă