Schimbări majore la AUR. Ce mutări pregătesc George Simion și Claudiu Târziu

3 săptămâni in urmă 11

Claudiu Târziu, co-președintele AUR, a spus că mai mulți foști membri ai partidului USR, dar și din alte zone politice o să se alăture partidului AUR.

Schimbări majore la AUR

”Nu este o surpriză și, în ciuda aparențelor, nu este o chestiune bruscă. Noi am făcut apel către toate forțele naționale conștiente de ceasul de cumpăna pe care îl traversează România, să ne unim sub aceeași siglă.”, a spus Claudiu Târziu la Antena 3.

”Vor mai veni din mai multe zone politice. Dar nu vor veni oameni care nu au avut de-a face niciodată cu valorile pe care noi le ipartasim: familia, națiunea, credință și libertatea. Și nu doar că le-au declarat, ci că le-au slujit. Noi am refuzat să primim grupuri masive de membri.„, a adăugat acesta.

De menționat este că doi foşti membri USR, Raluca Amariei şi Dan Rădulescu, s-au înscris în Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), potrivit unui comunicat de presă transmis de AUR.

Doi foști membri USR s-au alăturat partidului AUR

Acești nou-veniţi în AUR au demisionat din USR în anul 2020, iar motivul este „diferenţe accentuate de viziune”, potrivit comunicatului alianţei.

„Doi foşti lideri ai Uniunii Salvaţi România (USR), din aripa conservatoare a formaţiunii, aderă la Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR). După ce Amariei şi Rădulescu au demisionat din USR în 2020, ca urmare a diferenţelor tot mai accentuate de viziune şi de orientare doctrinară, aceştia au decis să se alăture Alianţei pentru Unirea Românilor, singurul partid care îşi fundamentează activitatea pe 4 mari valori: familia, naţiunea, credinţa şi libertatea”, se indică în comunicatul transmis de AUR.

De asemenea, Raluca Amariei, fosta membră USR, a numit formațiunea AUR o „construcţie îndrăzneaţă”, despre care speră să fie opţiunea de vot pentru mulţi români în 2024.

„Alianţa pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest. Acum are şansa să demonstreze că este o alternativă credibilă şi serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianţa pentru Unirea Românilor să fie opţiunea de vot pentru cei mai mulţi români, singura formaţiune care merită o şansă în momentul de faţă”, a spus Raluca Amariei, fostă membră a USR.

Și Dan Rădulescu crede că AUR este singura „zonă politică” din România care pune accentul pe familie, naţiune, credinţă şi libertate.

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învăţământ incluziv şi performant şi pentru dreptul nostru constituţional la un mediu sănătos.

Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, naţiunea, credinţa şi libertatea”, a declarat şi Dan Rădulescu, ce va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

Potrivit Alianţei pentru Unirea Românilor, alţi cinci consilieri locali din Capitală au plecat în vara anului 2020 din USR şi s-au alăturat partidului AUR.

The post Schimbări majore la AUR. Ce mutări pregătesc George Simion și Claudiu Târziu appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă