Schimbare radicală a Regulii U21 pregătită de FRF. Dacă se va aproba, tinerii vor scăpa de umilinţă

2 luni in urmă 2

UEL: Real Sociedad - Manchester United, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Benfica - Arsenal, joi, 22:00, Digi Sport 1

Tocmai de aceea, FRF caută soluţii pentru a schimba regula. Subiectul va fi supus votului în vară pentru că nu se poate schimba nimic în timpul competiţiei. În acest moment, o echipă are obligaţia să înceapă meciul cu doi jucători Under21 pe teren, dintre care unul să rămână până la final. 

FRF va decide dacă impune cluburilor să ţină jucătorii U21 cel puţin o repriză pe teren 

Mulţi antrenori de la noi decid să-l scoată de pe teren pe unul dintre cei doi jucători sub 21 de ani la câteva minute după start. Au fost situaţii de-a dreptul penibile în care schimbarea s-a făcut la prima întrerupere a meciului. O situaţie umilitoare pentru jucătorii tineri.

Răzvan Burleanu a avut, recent, o întâlnire cu mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor de juniori cu care s-a discutat şi această problemă, iar preşedintele FRF inclină spre varianta cu un fotbalist U21 tot meciul şi celălalt cel puţin 45 de minute. 

Am avut discuții cu reprezentanți FRF, inclusiv cu președintele FRF, Răzvan Burleanu. Au fost peste 40 de președinți de cluburi de juniori. S-au prezentat reușitele și nereușitele. Unul dintre principalele obiective a fost cel cu al doilea jucător U21, să joace cel puțin 45 de minute.

Am zis că ori să rămână doar unul, ori ca al doilea să joace cel puțin 45 de minute. Chiar dacă jucătorul este conștientizat înainte de meci că va juca puțin, el va suferi. Noi am subliniat acest lucru la nivelul ședinței, iar ei au luat act.

Răzvan Burleanu a spus că speră să rezolve acest aspect cu al doilea jucător, adică el să fie cel puțin 45 de minute pe teren”, a declarat la Oltenia TV Paul Răducan, managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu” Craiova.

Etichete: scoala de fotbal gica popescu , regula u21 , paul raducanu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă