Schimbare importanta la centrele de vaccinare: Persoanele de peste 60 de ani se vor putea prezenta fara programare

1 săptămână in urmă 12

Medicul Valeriu Gheorghita a anuntat marti, 4 mai, ca incepand din data de 7 mai persoanele cu varsta de peste 60 de ani se vor putea prezenta la centrele de vaccinare fara programare.

"Pentru ca vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare, pe perioada zilelor de sambata, duminica si luni, foarte probabil ca vom stabili urmatoarea urmatoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fara programare.

De asemenea, restul persoanelor care doresc sa se vaccineze de la ora 16.00 pana la finalul programului, la ora 20.00 fara programare. Mentionez ca pentru persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, de la ora 08.00 dimineata pana la orele 20.00.

Atentie, nu vreau sa apara nemultumiri. Prioritate vor avea persoanele deja programate prin platforma si vor avea vaccinul asigurat, insa suplimentar vor fi liberate bonuri de ordine ceor care se prezinta direct la centre", a anuntat Gherghita.

Daca se prezinta un numar mai are de persoane decat capacitatea de vaccinare a centrului, se pot face liste de asteptare pentru ziua urmatare.

Gheorghita a mai precizat ca este posibil ca aceasta modalitate sa creasca numarul de doze irosite, pentru ca se va merge pe o estimare medie a consumului", a declarat Valeriu Gheorghita.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă