Schimbare importantă în Liga Campionilor » Granzii, privilegiați în noul format al competiției

1 lună in urmă 1

Luna viitoare, la ședința Comitetului Executiv, UEFA va aproba proiectul noii Ligi a Campionilor, care va demara din sezonul 2024-2025.

225 de meciuri în Liga Campionilor. 100 în plus

Mai multe informații erau deja cunoscute. Numărul participantelor crește de la 32 la 36, cu o formulă total diferită față de cea actuală, în prima parte a competiției. Faza grupelor e înlocuită de un turneu în stil campionat (30 calificate direct, 6 din preliminarii) la care vor participa toate echipele într-un „sistem elvețian”, fiecare urmând să joace zece meciuri cu zece adversari diferiți (cinci acasă, cinci în deplasare; fără tur-retur).

Clasamentul general se stabilește la sfârșit: primele opt merg în optimile de finală, iar locurile 9-24 se înfruntă în „16-imi”, în dueluri tur-retur, pentru ultimele opt poziții din „optimi”. Apoi, faza decisivă a întrecerii se derulează ca până acum.

Vor fi 10 etape în prima parte a Ligii (acum sunt 6), cu 180 de meciuri (în loc de 96), numărul total al partidelor fiind 225. O sută în plus față de sistemul prezent.

Prima fază a noii Ligi a Campionilor, până în ianuarie. Se joacă și joi!

L'Équipe prezintă și ultimele noutăți. Faza inițială, ce înlocuiește grupele, se va disputa între septembrie și ianuarie (momentan se încheie în decembrie). Și se va juca marți, miercuri și joi. O zi mai mult, joi, destinată acum confruntărilor din Europa League. În viitor, vor fi dificil de împărțit meciurile din Europa League și Conference League (start în acest an).

Cotidianul francez mai dezvăluie că, dintre cele patru tichete suplimentare, două vor fi oferite cluburilor cel mai bine clasate în ierarhia coeficientului UEFA, chiar dacă ele nu s-au calificat din campionatele interne pentru Champions League. Potrivit The Times, numărul acestor „invitați speciali” ar putea fi chiar 3! Ar oferi încă o șansă marilor echipe continentale, după un sezon intern mai slab.

Șanse minime pentru echipele din Liga 1

Chiar și cu 36 de echipe în CL, campioana Ligii 1 are șanse extrem de mici de a pătrunde printre cei mai bogați. Va lua la rând toate tururile preliminare, ca și în prezent. De peste șapte ani nu am mai avut o reprezentantă în grupe. Ultima a fost FCSB, în 2013.

Liga Campionilor. Comparație între actualul și viitorul format

Sistemul actualSistemul din 2024
8 grupe de câte 4 echipeFără grupe. Vor fi 4 urne de câte 9 echipe pentru tragerea la sorți*
6 etape (meciuri tur-retur)10 etape (5 acasă, 5 în deplasare, fără jocuri tur-retur)
16 meciuri pe etapă18 meciuri pe etapă
96 de meciuri (din septembrie în decembrie, marți și miercuri)180 de meciuri (din septembrie până în ianuarie, marți, miercuri și joi)
13 meciuri pentru a câștiga Liga17/19 meciuri pentru a câștiga Liga
Primele două clasate din fiecare grupă se califică în „optimi”Primele 8 din clasamentul general se califică în „optimi”
A treia clasată cade în Europa LeagueLocurile 9-24 dispută un baraj tur-retur, câștigătoarele urcând în „optimi”
A patra clasată e eliminatăLocurile 25-36 sunt eliminate

* Se va folosi coeficientul UEFA pentru stabilirea urnelor.

VIDEO. Cele mai frumoase goluri marcate de Barcelona în acest sezon de Liga Campionilor

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mircea Lucescu atacă UEFA: „Liga Campionilor a fost creată pentru marile cluburi! S-a dus vremea când câștiga Steaua”Juventus - Inter 0-0 » Trupa lui Andrea Pirlo s-a calificat în finala Cupei Italiei

Anul trecut,o fostă miss se fotografia alături de Ludovic Orban.Uluitor ce s-a întâmplat acum cu tânăra

Libertatea

Playtech: BOMBĂ! Irinel Columbeanu nu e în faliment. Câți bani are, au fost ținuți în secret...
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă