Schimbare dramatică a vremii: De la temperaturi de primăvară, la frig și ger

2 săptămâni in urmă 16

Gerul Bobotezei rămâne doar o expresie, anul acesta. Începutul lunii ianuarie a venit cu temperaturi de primăvară. Iar astăzi, într-o localitate din sudul ţării, a fost înregistrată şi cea mai mare temperatură de la începutul anului până acum: 19 grade. De mâine însă vremea se răceşte considerabil în toată ţara, aşa că vă sfătuim să nu puneţi, încă, deoparte, hainele groase.

Gerul Bobotezei a adus mai degrabă temperaturi de aprilie.Cel mai cald a fost azi la Zimncea, unde s-au înregistrat 19 grade Celsius. Iar 16 grade au fost în Bucureşti şi la Constanţa. La mare, unii au profitat de vremea caldă într-un mod inedit. Au participat la scufudări recreaţionale.

Scafandru-prieten: - Uuu!

-Cum e? Cum e, Alex?

-Super! E ok.

- Te trage curentul încoace, ştii?

Schimbare dramatică de temperaturi 

Andreea Filip, reporter Observator: Au fost 17 grade Celsius astăzi la malul mării, valori de trei ori mai mari față de normalul acestei perioade. Oamenii au profitat din plin de vremea caldă, au ieșit la plimbare pe plajă și chiar stau în razele blânde ale soarelui. 

De o vreme deosebit de caldă s-au bucurat ieri şi cei din Reşiţa. Au fost 17 grade.

Localnici: E o vreme frumoasă și am ieșit și noi puțin cu copiii afară că cine știe când mai prindem vremea asta.

- Ar fi trebuit sa fie zapada. Dar nu este.

- Cred că pentru sănătate nu este bună pentru că microbii nu mai mor nicicum. Acum ar fi trebuit să fie zăpadă. Chiar discutam cu o prietenă că au înflorit ghioceii în curte la ea.

Vremea schimbă însă foaia. Un val de aer rece a cuprins astăzi nordul, vestul şi centrul ţării, iar mâine frigul va ajunge şi în sud. Meteorologii ne atrag atenţia că termometrele nu vor indica mai mult de 7 grade, niciunde în ţară. Sunt însă temperaturi potrivite începutului de ianuarie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă