Schimbare de strategie în privința funcţionării şcolilor | Sorin Cîmpeanu: „E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele”

1 săptămână in urmă 30

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației susține că a fost introdus ca indicator în luarea deciziei privind funcţionarea şcolilor gradul de ocupare a paturilor de spital destinate patologiei COVID pentru că este important să nu existe presiune asupra sistemului medical.

VINERI, 14 IANUARIE 2022, 00:29

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

„Pragul de 60% vaccinare a personalului din învăţământ a fost un indicator foarte bun atâta vreme cât el a putut să accelereze procesul de vaccinare a personalului din învăţământ, suntem la peste 70% grad de vaccinare a personalului din învăţământ la nivel naţional.

Avem 2838 de şcoli şi grădiniţe în care gradul de vaccinare era sută la sută din 17.631, 14.000 erau peste 60 la sută. Asta arată responsabilitatea profesorilor, învăţătorilor, educatorilor faţă de siguranţa sanitară. Dar acum odată cu specificul acestei variante Omicron, care din păcate afectează şi persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor.

E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înţeles că trebuie să facă parte şi intrarea în online a şcolilor şi grădiniţelor, în judeţul respectiv", a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seara, la un post TV.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă