Schimbare de plan pentru Roger Federer! Nu mai joacă la Madrid, dar și-a anunțat prezența la un alt turneu pe zgură

3 săptămâni in urmă 33

Roger Federer (39 de ani) va juca în sezonul de zgură, spre bucuria fanilor săi, dar nu la turneul de la Madrid, așa cum se credea! Campionul elvețian a solicitat un wild card la turneul din țara natală, Geneva Open (16 – 22 mai). 

Roger Federer și-a anunțat planul pentru perioada următoare, iar maestrul elvețian va participa la două turnee pe zgură, Geneva Open și Roland Garros! Federer se afla pe listă și la Madrid Open (30 aprilie – 9 mai), dar se pare că turneul patronat de Ion Țiriac nu se mai află în programul lui Roger.

Federer a ales să joace la un singur turneu înaintea Grand Slam-ului de la Roland Garros (30 mai – 13 iunie), primind wild card la ATP 250 Geneva. Roger a mărturisit, pe Twitter, că până pe 16 mai, atunci când debutează turneul de la Geneva, preferă să se antreneze.

Roger Federer a primit wild card la Geneva și va sări peste turneul de la Madrid

Turneul Masters de la Madrid începe la finele lunii aprilie, dar nu îl va mai avea pe Roger Federer printre protagoniști! Distribuția de la Caja Magica rămâne însă una stelară, Novak Djokovic și Rafal Nadal ținând capul de afiș.

Hi everyone!
Happy to let you know that I will play Geneva🇨🇭 and Paris 🇫🇷. Until then I will use the time to train. Can’t wait to play in Switzerland again. ❤️🚀

— Roger Federer (@rogerfederer) April 18, 2021

După turneul de la Madrid, în calendarul ATP se mai regăsesc turneele de la Roma, Geneva și Lyon, ultimele două fiind pregătitoare pentru Grand Slam-ul de la Roland Garros! Roger Federer va evolua în sezonul de zgură la Geneva și la Roland Garros.

Federer a disputat un singur turneu oficial în sezonul 2021

Aflat pe locul 7 mondial, Roger Federer a revenit în circuitul de tenis profesionist după o absență de peste un an! El a participal la un singur turneu în acest sezon, Doha, în luna martie! După ce a câștigat meciul din turul 2 cu Daniel Evans, scor 7-6(8), 3-6, 7-5, Roger s-a oprit în sferturi: 6-3, 1-6, 5-7 cu Nikoloz Basilashvili.

Roger Federer se afla pe locul 3 mondial în februarie 2020, atunci când s-a accidentat și a fost nevoită să ia o pauză pentru a se opera la genunchi. Elvețianul în vârstă de 39 de ani s-a întors în circuit 13 luni mai târziu, din postura de număr 5 mondial, iar între timp a picat pe locul 7 ATP.

The post Schimbare de plan pentru Roger Federer! Nu mai joacă la Madrid, dar și-a anunțat prezența la un alt turneu pe zgură appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă