Schimbă sistemul de joc FCSB? Ilie Dumitrescu știe cum trebuie să arate echipă după sosirea lui Budescu: „Aș da o idee, dacă mă aude cineva!”

1 lună in urmă 72

Ilie Dumitrescu știe cum trebuie să arate FCSB după transferul lui Constantin Budescu! Fostul mare jucător crede că roș-albaștrii trebuie să schimbe sistemul.

Fost antrenor la FCSB, Ilie Dumitrescu îi transmite lui Edi Iordănescu să mizeze pe un sistem 4-2-3-1, după ce roș-albaștrii i-au luat pe Keșeru și Budescu.

Gigi Becali a reușit să-l convingă pe Constantin Budescu (32 de ani) să semneze, într-un final. I-a oferit un salariu lunar de 25.000 de euro, plus un bonus de instalare de 200.000 de euro.

Ilie Dumitrescu știe cum trebuie să arate FCSB: „Budescu face diferența!”

Ilie Dumitrescu este convins că FCSB nu mai poate miza pe un sistem 4-3-3 și crede că Edi Iordănescu trebuie să folosească un închizător.

„În momentul în care l-ai transferat pe Keșeru, care e atacant de bază, trebuie să schimbi sistemul, pentru că nu poți juca 4-3-3 cu Budescu mai jos, adică el inter, cu Olaru, de exemplu. Există și momentul ăla când echipa trebuie să se apere. El poate acoperi zona, dar cifrele nu-l ajută foarte mult, adică nu recuperează, nu mai dă nici 100% pe faza ofensivă, trebuie să dea. FCSB avea nevoie de lideri, de Budescu, de Keșeru. Un 4-2-3-1, cu Budescu în spatele lui Keșeru. Budescu face diferența în ultimii 20-25 de metri. În orice zonă se află el, joacă pentru atacant, pentru cei care vin din linia a doua, a treia. FCSB a făcut o mișcare excelentă. Nu mai vorbim de faze fixe, 11 metri.

Dacă joacă Budescu, joci cu un închizător. Eu aș da o idee, dacă mă aude cineva. Cristea ar fi o soluție în fața apărării până se mai recuperează Șut și ceilalți. Ar fi o soluție bună, a fost și la Mediaș, unde l-a avut tot pe Edi Iordănescu. Trebuie să joci cu Olaru, cu Budescu mai avansat, să alegi Cordea în partea dreaptă, Keșeru și Tavi Popescu. Când vin Tănase și Florinel Coman, cine e mai în formă, mai bun, va juca. Ceilalți trebuie să ajute echipe de pe bancă. La CFR joacă toată lumea? Nu joacă”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

The post Schimbă sistemul de joc FCSB? Ilie Dumitrescu știe cum trebuie să arate echipă după sosirea lui Budescu: „Aș da o idee, dacă mă aude cineva!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă