Schimb de prizonieri între Un veteran din marina americană, Mark Frerichs, predat de către talibani SUA, într-un schimb de deţinuţi, în schimbul eliberării unui lider taliban de război, Bashir Noorzai, încarcerat pe viaţă cu privire la trafic de heorină

5 zile in urmă 20

Talibanii au predat luni Statelor Unite un veteran din cadrul Marinei americană, deţinut de peste doi ani, în schimbul eliberării unui membru-cheie al regimului taliban, anunţă Ministerul de Externe taliban, relatează AFP.

”Azi (luni), Mark Frerichs a fost predat Statelor Unite, iar Haji Bashar a fost predat pe aeroportul din Kabul”, anunţă într-o conferinţă de presă, în capitala afgană, Amir Khan Muttaqi.

Liderul taliban de război Bashir Noorzai, un membru al talibanilor, era încarcerat pe viaţă în Statele Unite după ce a fost găsit vinovat de trafic cu heroină.

El a sosit duminică seara la Kabul, au anunţat mai mulţi reprezentanţi ai Guvernului taliban.

Un purtător de cuvânt al Guvernului afgan, Zabihullah Mujahid, declară AFP că Bashir Noorzai nu ocupa vreun post oficial în rândul talibanilor, dar a ”oferit o susţinere importantă, inclusiv cu arme” atunci când a apărut mişcarea talibană, în anii ’90.

sursa: News.ro

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă