Schimb de focuri într-un magazin din Colorado. Zece persoane au murit, iar suspectul este rănit

4 săptămâni in urmă 2

Mai multe persoane, printre care un poliţist, şi-au pierdut viaţa într-un schimb de focuri luni după-amiază într-un supermarket din oraşul american Boulder, statul Colorado, informează Agerpres, care citează AFP.

Incidentul a avut loc luni, la prânz, după ce un bărbat înarmat cu un pistol a intrat în magazinul alimentar și a început să tragă, la întâmplare.

Potrivit presei locale, poliţia s-a deplasat la faţa locului după ce a primit o alertă cu privire la prezenţa unui individ înarmat în parkingul supermagazinului.

În momentul în care au ajuns în parcarea magazinului, polițiștii deschis, la rândul lor, focul.

„Mai multe persoane au fost ucise în acest incident”, a declarat Kerry Yamaguchi, comandantul poliţiei din acest oraş aflat la poalele Munţilor Stâncoşi.

Conform raportului poliției, este vorba despre zece morți, printre care și un ofițer de poliție.

„Cu regret anunţ că printre acestea (n.r. – persoanele împușcate mortal) se află un poliţist din oraşul Boulder”, a precizat Kerry Yamaguchi.

Singura persoană rănită ar fi chiar suspectul atacului armat. Conform imaginilor din momentul arestării, bărbatul, îmbrăcat doar în pantaloni scurți, avea un picior însângerat, în momentul în care era condus încătușat către o ambulanță, relatează Digi 24.

„Singurul rănit despre care avem cunoştinţă este suspectul”, a dezvăluit
Kerry Yamaguchi.

Acesta a ţinut să adauge că nu poate spune mai multe despre posibilele motivaţii ale suspectului, care a fost dus la spital, şi nici despre ceea ce l-a adus la supermagazin.

„Comunitatea noastră îşi va plânge în curând pierderile”, a scris primarul localității, Sam Weaver.

Zeci de membri ai forţelor de ordine, inclusiv unităţi de intervenţie puternic înarmate, au înconjurat supermagazinul la circa o jumătate de oră după primele schimburi de focuri.

Preşedintele Joe Biden a fost informat despre schimbul de focuri, a indicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

w_56780101Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă