Schema prin care un consilier județean PNL a fost trecut prin Biroul Parcări pentru a fi pus șef la Administrația Patrimoniului din Tulcea

1 lună in urmă 3


Gabriel Vasilescu este vicepreședinte PNL Tulcea, consilier județean și consilier personal al primarului liberal Ilie Ștefan. De săptămâna trecută, el a ajuns în conducerea Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului din Tulcea. Edilul l-a delegat mai întâi referent la Biroul Parcări, iar în două-trei zile a fost numit director general adjunct. Imediat după numire, directorul plin pleacă în concediu medical și îl lasă șef pe Vasilescu.


Consilierul județean PNL Bogdan Vasilescu, care ocupa și funcția de consilier personal al primarului din Tulcea, Ilie Ștefan, a ajuns director general adjunct al Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP).


Săptămâna trecută, Bogdan Vasilescu era mutat, printr-o decizie a edilului, ca referent la Biroul Parcări din cadrul DIAP Tulcea, pentru ca după câteva zile să fie promovat director general adjunct al structurii.


Bogdan Vasilescu este vicepreședinte pentru comunicare și relații cu mass-media la PNL Tulcea, potrivit informațiilor publicate pe pagina sa de Facebook.<br>


Contactat de Libertatea, primarul Ilie Ștefan a declarat că l-a detașat temporar pe consilierul său personal, iar numirea acestuia în funcția de director general adjunct a fost decizia actualului șef al DIAP Tulcea.


Primarul Ilie Ștefan (stânga), alături de Bogdan Vasilescu (dreapta)| Foto: Facebook

„I-a stabilit temporar funcția de director adjunct în cadrul instituției. Dacă există vreo persoană lezată din cadrul primăriei sau al DIAP-ului, poate să facă reclamație sau poate să acționeze și în instanță. Numirea temporară într-o astfel de funcție este legală până la organizarea concursului”, spune primarul din Tulcea.


Edilul susține că numirea în funcție a consilierului său personal nu este una politică, ci „pentru eficientizare”.


Directorul i-a transferat atribuțiile și a intrat în concediu medical


Situația bizară de la DIAP Tulcea a continuat și după ce directorul Florențiu Constantin l-a numit pe Bogdan Vasilescu ca adjunct al său. Imediat după aceea, Florențiu Constantin i-a delegat toate atribuțiile directorului adjunct și a intrat în concediu medical.


Primarul Ilie Ștefan susține că are o posibilă explicație pentru asta. „Am descoperit de când am fost ales primar că exact obiectul pentru care a fost înființat DIAP-ul nu îl au. Nu au un inventar al bunurilor publice și private. În 2008 a fost făcut ultimul inventar, cu toate că legea spune că în fiecare an acesta trebuie actualizat. Odată la trei ani se face și o evaluare a acestor bunuri”, spune primarul.


Întrebat de reporterul Libertatea dacă plecarea în concediu medical a directorului Florențiu Constantin are legătură cu verificările care se fac la DIAP, edilul nu a exclus această posibilitate.<br>


„DIAP-ul gestionează cele mai multe proprietăți din Tulcea, dar cum să faci asta dacă nu le ai pe hârtie? Am cerut să văd motivele pentru care directorul a intrat în concediu medical. Se gândea poate că, în urma evaluărilor din ultimii trei ani, urmează și treaba asta (n.r. - demiterea), dar asta este doar o speculație”, susține primarul PNL.


De la marketing pe un șantier naval la administrarea patrimoniului


Actualul director adjunct al DIAP Tulcea a absolvit Facultatea de Științe Economice din Galați, pe specializarea Marketing.


Timp de aproape 12 ani a fost responsabilul de marketing al șantierului naval Vard din Tulcea, unde s-a ocupat, printre altele, de asigurarea fotografiilor pentru prezentări, pagina web și buletinele informative, realizarea clipurilor video de prezentare a navelor livrate sau în curs de construcție, organizarea de campanii promoționale pentru angajați și colaboratori și gestionarea bugetelor pentru diferite campanii.


Bogdan Vasilescu a fost ales în 2020 consilier județean pe listele PNL la Tulcea.


Potrivit <a href="https://www.catavencii.ro/imaginea-partidului-lui-orban-pe-banii-statului/">Cațavencii</a>, Vasilescu a fost numit anul trecut în Consiliul de Administrație al Administrației Fluviale a Dunării de Jos, care are sediul la Galați, de unde încasează o indemnizație lunară de 8.864 de lei.


Libertatea a solicitat un punct de vedere din partea lui Bogdan Vasilescu, dar acesta nu a răspuns cererii de a comenta.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă