Scene incredibile! Polonezii folosesc tunurile cu apă după ce migranții au luat cu asalt punctul de frontieră Kuźnica VIDEO

2 săptămâni in urmă 21

Scene incredibile! Polonezii folosesc tunurile cu apă după ce migranții au luat cu asalt punctul de frontieră Kuźnica. În imaginile publicate pe canalul de Telegram al NEXTA și în filmările publicate de Ministerul Apărării din Polonia potate fi văzut un grup mare de migranți care ia cu asalt punctul de trece a frontierei dintre Belarus și Polonia. De asemenea, în alte imagini pot fi văzuți migranții care forțează și chiar rup gardul din sârmă ghimpată de la graniță.

Scene incredibile! Polonezii folosesc tunurile cu apă supă ce migranții au luat cu asalt punctul de frontieră Kuźnica

Violențele au izbucnit, marți, la granița Polonia-Belarus, după ce migranții disperați să treacă în Uniunea Europeană au început să arunce cu pietre în militarii polonezi, transmite presa internațională. Forțele masate la frontieră de autoritățile de la Varșovia au răspuns cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. Poliția de frontieră poloneză precizat că migranții din tabăra situată lângă punctul de trecere a frontierei Bruzgi-Kuźnica au început să se comporte „agresiv” și să arunce cu pietre și diverse obiecte în militari.

Belarus ameninţă cu războiul, în legătură cu situaţia de la graniţă. „Vecinii noştri de la Vest, mai ales Polonia, sunt pregătiţi de un conflict în care le-ar plăcea să antreneze Europa”

„Pentru a preveni trecerea ilegală a frontierei, au fost folosite tunuri cu apă împotriva migranților agresivi”, a precizat instituția într-un mesaj pe Twitter. Potrivit oficialităților poloneze, unul dintre militarii care apărau frontiera a fost grav rănit după ce a fost lovit de un proiectil. „Din păcate, ca urmare a atacului inspirat de partea belarusă, un polițist a fost rănit grav”, arată un alt mesaj de pe contul de Twitter al poliției.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă