Scenariu sumbru pentru un club din Liga 1! S-ar putea retrage din campionat

1 lună in urmă 19

  • Preliminarii CM 2022: Germania - Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția - Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

Academica Clinceni a fost revelația sezonului 2020/2021 în Liga 1. Ilie Poenaru a făcut ”minuni” și a dus în premieră clubul ilfovean în play-off, însă viitorul nu sună bine deloc. ”Lanterna roșie”, fără victorie în primele șapte runde, ar avea mari probleme cu banii, chiar dacă sumele din drepturile TV încasate grație parcursului excelent de anul trecut au fost destul de importante.

  • 2 remize și 5 înfrângeri a adunat Academica Clinceni în primele 7 etape din Liga 1.

Academica Clinceni, aproape de colaps! Ilfovenii s-ar putea retrage din campionat

Mai mulți sponsori si-ar fi retras finanțările către echipă, iar conturile clubului sunt aproape goale, informează looksport.ro. Jucătorilor li s-a adus la cunoștință faptul că nu mai sunt bani de salarii și este de așteptat ca mulți dintre fotbaliști să părăsească Academica Clinceni.

La rândul său, Ilie Poenaru pare tentat să înceapă altă aventură în antrenorat, departe de problemele de la Clinceni: ”Mă gândesc să plec, o să vedem, vom discuta. Am avut o discuţie înainte de meciul cu Chindia, sunt aici, dar vom discuta. Mă abţin!”, a declarat antrenorul Clinceniului.

  • 6,34 de milioane de euro valorează lotul Academicii, potrivit Transfermarkt, iar Pashov și Moulin sunt cei mai bine cotați jucători, 500 de mii de euro.

Dificultățile financiare de la Academica Clinceni nu sunt o noutate, chiar Poenaru dezvăluind anul trecut că jucătorii nu au fost plătiți luni de zile, situație în care performanța de a accede în play-off capătă o greutate și mai mare.

La începutul acestui sezon, o mare parte a lotului din stagiunea precedentă s-a despărțit de trupa din Clinceni, iar antrenorul și conducerea tehnică a ilfovenilor au fost nevoiți să încropească rapid o nouă echipă competitivă.

Sursa menționată anterior susține că primarul din Clinceni, Adrian Budeanu, face eforturi considerabile de a găsi o sursă de finanțare pentru Academica, însă fără succes până acum. Astfel, în curând putem asista la retragerea echipei din campionat, iar Liga 1 să continue cu doar 15 formații.

Etichete: ilie poenaru , retragere academica clinceni , faliment academica clinceni , liga 1 15 echipe , bani academica clinceni
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă