Scenariile în care funcționează școlile la nivel național, în prima săptămână de școală. Câte unități sunt acum în scenariul roșu

2 months ago 2

În cele mai multe din școlile din România elevii vin în mod normal la cursuri, adică școlile lor sunt în scenariul verde, arată ultimele statistici de la Ministerul Educației. Potrivit datelor,aproape 12.981 de școli funcționează în scenariul verde, alte 4.375 în scenariul galben și 300 în scenariul roșu.


Cu o zi înainte de începerea anului școlar, ministrul educației a transmis că 263 de școli se află în scenariul roșu. Cinci zile mai târziu, numărul acestora a crescut la 300.


În ceea ce privește numărul unităților de învățământ aflate în scenariul verde, acesta a crescut cu 558 - de la 12.423 la 12.981.


A scăzut însă considerabil numărul școlilor în scenariul galben. De la cele 4.915 de univăți incluse în scenariul doi, acum Ministerul anunță că 4.375 de unități se află în acest scenariu.


Mai exact, datele transmise de inspectoratele școlare județene arată că:


-  12.981 de unități de învățământ în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară


- 4.375 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție


300 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.


În București, se înregistrează următoarea situație:


- 607 școli sunt în scenariul galben, iar 29 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu.


Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.


Data de referință pentru aceste informații este 17 septembrie, ora 12.00. Începând de astăzi, Ministerul Educației și Cercetării va transmite zilnic, în jurul orei 14.00, informările privind situația unităților de învățământ din țară.


Read Entire Article
Powered By Seo Tools