Scenariile de redeschidere a şcolilor. Cîmpeanu: Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat

4 săptămâni in urmă 36

Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Mediile vor putea fi încheiate şi în semestrul al doilea dacă situaţia o impune.

Elevii din giumnaziu şi liceu vor avea o teză mai putin

Al treilea ordin se referă la deschiderea şcolilor, acum se discută la CNSU. „Şcoala va începe pentru toţi elevii şi copiii de grădiniţă din 8 noiembrie, şi la stat şi la privat„, a anunţat Sorin Cîmpeanu, care a precizat că vinerea va fi zi de referinţă pentru rata de vaccinare.

Începând de astăzi, rata de vaccinare la nivelul fiecărei unități de învățământ va fi afișata pe site-ul fiecărui ISJ/ISMB.

„S-a luat în calcul rata de vaccinare pentru tot personalul din şcoli, nu doar pentru profesori pentru că elevii interacţionează cu toată lumea, nu doar cu cadrele didactice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

12 judeţe au rata de vaccinare sub 60%.

În Bucureşti rata de vaccinare la nivelul grădiniţelor şi şcolilor este de circa 80%.

Anterior, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că vineri inspectoratele școlare județene urmează să afișeze listele actualizate cu ratele de vaccinare în rândul personalului angajat din școli, pe baza cărora se va decide dacă o școală reia luni activitatea cu prezență fizică sau online. “Dacă nu ai 60%, nu ai nicio șansă”, a spus ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Precizările lui Sorin Cîmpeanu

Rata de vaccinare în rândul personalului angajat in unitatile de invatamant  din municipiul Bucuresti

procent_vaccinati

Sorin Cîmpeanu: „Prag de vaccinare de 60% pentru ca o şcoală să funcţioneze cu prezenţa fizică”. Elevii cer deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie

Asociaţiile de elevi solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie, precizând că într-o şcoală cu o mie de elevi, dintre care niciunul vaccinat, persistă riscul îmbolnăvirii chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi.

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor Maramureş (AEM), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) şi Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov(AEBI) au transmis, joi seara, printr-un comunicat de presă, că solicită deschiderea şcolilor în format fizic doar în localităţile cu incidenţă sub 6 la mie.

“Astăzi, 4 noiembrie, preşedintele României, Klaus-Werner Iohannis a declarat faptul că şcolile vor începe în funcţie de rata de vaccinare a profesorilor. Apreciem această măsură ca fiind una deficitară, având în vedere faptul că profesorii reprezintă un procent nesemnificativ din persoanele care participă la actul educaţional. Astfel, într-o şcoală cu 1000 de elevi, dintre care niciunul vaccinat, în continuare persistă riscul îmbolnăvirii şi transmiterii virusului, chiar dacă toţi profesorii sunt vaccinaţi. Mai mult, precizăm faptul că, pentru a participa la orele de curs, elevii nu interacţionează doar cu persoanele din şcoală, ci şi cu acelea din mediul extern, o mare parte dintre ei folosind mijloacele de transport în comun. În acest sens, rata de incidenţă nu poate fi neglijată în contextul deschiderii şcolilor”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Elevii vor fi testaţi de două ori pe săptămână. Precizările lui Sorin Cîmpeanu

Elevii consideră iraţională decizia Ministerului Educaţiei de a menţine şcolile deschise.

“Considerăm iraţională dorinţa Ministerului Educaţiei de a menţine şcolile deschise, indiferent de pericolele pe care acest fapt le poate expune, dorinţă în mod cert cauzată de ambiţia instituţiei de a nu recunoaşte că a greşit. Astfel, dacă şcoala începe online, Ministrul demis este nevoit să afirme faptul că această vacanţă a fost o inepţie, aşa că preferă să rişte vieţile elevilor în loc să îşi rişte imaginea. Menţionăm că învăţământul online profund criticat de ministru este ineficient strict din cauza impotenţei acestuia, Sorin Cîmpeanu nefăcând niciun demers pentru a forma profesorii, a crea platforme de predare online, şi alte măsuri care ne-ar fi putut salva de la acest context. Solicităm ca şcolile să înceapă în funcţie de rata de incidenţă a localităţilor, pentru ca elevii să fie în siguranţă!”, a mai precizat sursa citată.

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, a declarat că Sorin Cîmpeanu trebuie să plece din conducerea Ministerului Educaţiei şi că siguranţa şi vieţile elevilor nu sunt factori de joc politic.

“Sorin Cîmpeanu trebuie să dispară din fruntea Ministerului Educaţiei. Siguranţa şi vieţile elevilor nu sunt factori de joc politic. Ineficienţa şcolii online este cauzată strict de individul care se plânge de ea, şi anume ministrul demis. Dacă Sorin Cîmpeanu va deschide şcolile în format fizic fără a ţine cont de rata de incidenţă, acesta va deveni un criminal. Dacă un elev va deceda din cauza virusului, îmbolnăvindu-se la şcoală, cine îşi va asuma decesul acestuia? Responsabilii pentru eşecul şcolii online sunt cei care trebuie să plătească cu vârf şi îndesat, nu elevii, cu vieţile lor”, a afirmat preşedintele AEC.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seară, că vacanţa elevilor nu va fi prelungită, iar cursurile se vor relua fizic, acolo unde acest lucru va fi posibil. Şeful statului anunţă, însă, că va fi introdus un nou criteriu – rata de vaccinare în unitate.

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: „Prag de vaccinare de 60% pentru ca o şcoală să funcţioneze cu prezenţa fizică”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă