Scandalul medicilor neplatiti din centrele de vaccinare anti COVID-19. Ministerul Sanatatii: "Vor fi platiti incepand de saptamana viitoare"

1 lună in urmă 2

Dupa o serie de acuzatii venite din partea coordonatorului campaniei nationale de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghita, care a precizat ca medicii din centrele de vaccinare nu au fost platiti in ultimele doua luni, Ministerul Sanatatii a anuntat ca doctorii si asistentii medicali care fac imunizare anti COVID vor fi platiti incepand cu saptamana viitoare.

"Ministerul Sanatatii va realiza plata personalului medical care activeaza in centrele de vaccinare si a cheltuielilor de organizare incepand de saptamana viitoare", anunta Ministerul Sanatatii.

"Sumele alocate platilor pentru activitatile privind vaccinarea sunt prevazute in Bugetul de Stat pentru anul 2021, promulgat in data de 8 martie. Pentru luna ianuarie 2021 si o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sanatatii va realiza plati in valoare de 4.184.000 de lei reprezentand plata personalului medical si cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare", a completat MS.

Oamenii ar putea sa renunte sa mai ia parte la campania de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghita, a declarat luni, 15 martie, la Digi24, ca niciun medic din centrele de vaccinare nu si-a primit de doua luni banii pentru aceasta activitate.

Conform sursei citate, coordonatorii mai multor centre de vaccinare se plang ca personalul medical nu a fost platit si ca oamenii ar putea sa renunte sa mai ia parte la campania de vaccinare.

"Sunt semnale pe care si eu le-am primit si le primesc in sedintele cu judetele. Este o cerere pe care personalul vaccinator o are pe buna dreptate. Se asteapta de destul de mult timp sa fie efectuate aceste plati. La debutul etapei a treia e important sa se deschida si alte centre de vaccinare si sunt semnale referitoare la scaderea increderii ca personalul va fi platit si ca nu mai e o dorinta atat de mare pentru a se inscrie intr-o echipa de vaccinare", a conchis Gheorghita.

Citeste si:

Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti interlopi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă