Scandalul din Republica Moldova, un nou episod: Curtea Constituțională suspendă legea prin care Maia Sandu era lăsată fără serviciul secret

2 luni in urmă 12

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a suspendat luni legea prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) trecea din subordinea Președinției în cea a Parlamentului – o lege votată săptămâna trecută de majoritatea pro-rusă și care viza reducerea prerogativelor președintelui – ales al țării, Maia Sandu.

Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 137 prin care a dispus suspendarea acțiunii Legii nr. 218 din 3 decembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative, anunță Radio Chișinău.

„În esență, prin Legea menționată Parlamentul a exclus din competența Președintelui Republicii Moldova posibilitatea de a coordona activitatea Serviciului de Informații și Securitate și de a numi conducerea Serviciului și stabilește că activitatea Serviciului este supusă controlului parlamentar. Menționăm că decizia Curții a fost pronunțată în cadrul examinării sesizării nr. 195a/2020 depusă la Curte de către dl Sergiu Litvinenco, deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Înaltei Curți, citat de Radio Chișinău.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă