Scandal uriaș pentru o scenă fierbinte, dintr-un serial celebru, filmată la Observatorul Astronomic București

1 săptămână in urmă 29

Vechiul telescop al Observatorului Astronomic Bucuresti Vechiul telescop al Observatorului Astronomic Bucuresti

O polemică intensă, cu numeroase acuzații, a izbucnit în mediul online după ce o scena de sex dintr-un cunoscutul serial TV a fost filmată la Observatorul Astronomic Bucureștri. Contestatarii au afirmat că ar fi vorba de o „denigrare a spaţiului istoric” sau chiar o jignire la adresa astronomiei. În replică, managerii instituției au afirmat că totul a fost legal, în baza unui contract în care nu se preciza natura scenelor ce urmau să fie filmate. 

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 17:10

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Filmarea unei scene intime pentru serialul Contactat telefonic luni de News.ro, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, de care aparţine instituţia, a declarat că totul a fost „perfect legal”. Într-un răspuns transmis ulterior în scris, la solicitarea news.ro, directorul Adrian Majuru şi directorul adjunct Dan Pîrvulescu au afirmai că acuzațiile par exagerate, deoarece fiind vorba de un serial difuzat în prime-time, scenele n-ar putea fi chiar atât de "fierbinți"

Pe de altă parte, o zi de filmare a adus instituției cel puțin 5.000 de lei. „Aprobarea filmărilor la serialul de ficţiune a fost luată la nivelul conducerii, cu scopul suplimentării veniturilor proprii ale instituţiei, în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare.

Precizările au venit după ce luni dimineață au apărut pe rețelele de socializare critici dure legare de moralitatea şi legalitatea faptului că o scenă erotică a fost filmată în Observatorul Astronomic. "Directorul MMB a decis ca popularizarea astronomiei şi a Observatorului Astronomic să nu mai fie "tradiţională" prin cursuri de astronomie, expoziţii, prezentări, workshop-uri sau planetariu, ci printr-o filmare cu glume proaste, inculte şi sex, care cu siguranţă vor aduce mai mulţi oameni pasionaţi”, a scris Elizabeth Petrescu, astronom la European Space Agency. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă