Scandal uriaș în Târgu Jiu. Ce vrea să se construiască, locuitorii sunt indignați

2 săptămâni in urmă 1

Mai mulți locatari de pe o stradă din municipiul Târgu Jiu sunt revoltați. Un om de afaceri vrea să-și ridice un bloc cu patru etaje, cu toate că în zonă există doar case. Regimul de înălțime admis este de doar P+2. Oamenii din zonă au semnat o petiție în care își exprimă nemulțumirea, fiind depusă la Primăria Târgu Jiu.

Locutori revoltați în Târgu Jiu

Este vorba de 17 proprietari de case ce locuiesc pe strada 30 Decembrie din zona municipiului Târgu Jiu. Aceștia au semnat observațiile privind intenția de elaborare a PUZ, Planul Urbanistic Zonal. Oamenii nu sunt de acord cu finalizarea acestui proiect deoarece în zone sunt doar case. De asemenea, după ridicarea blocului cu patru etaje, zona va suferi din punct de vedere arhitectonic, iar intimitatea oamenilor nu va mai putea fi respectată. În plus, după construirea blocului, zona trebuia prevăzută cu suficiente locuri de parcare, lucru cu care locatarii nu sunt de acord.

Respingem ideea de a schimba destinaţia unei zone de locuinţe individuale, strada 30 Decembrie (fosta Matei Basarab), fiind o stradă veche, cu case vechi (locuinţa noastră are peste 100 de ani) într-o zonă mixtă cu locuinţe colective prin construirea unui bloc P+4 cu spaţii comerciale la parter. Considerăm că schimbarea destinaţiei va afecta pe toţi locuitorii acestei străzi, iar nouă, vecinilor direcţi, ne va diminua calitatea vieţii (liniştea, intimitatea, lumina solară, poluarea). Ar putea fi afectată chiar structura de rezistenţă a casei noastre, având în vedere vechimea ei“, se arată în petiţia locuitorilor de pe strada de 30 Decembrie.

Cine este investitorul?

De asemenea, în petiție se arată și cine este investitorul. Bărbatul este ginerele omului de afaceri Nicolae Sarcină. Acesta a fost de mai multe ori în cartier, pentru a inspecta zona. Omul de afaceri a scos deja la vânzare apartamente într-un bloc P+4 cu ajutorul unei agenții imobiliare. Locuitorii susțin că strada 30 Decembrie este deja foarte aglomerată, iar construirea blocului ar face situația mai rea decât este deja.

„Strada 30 Decembrie, extrem de aglomerată, cu sens unic, nu poate face faţă unui trafic suplimentar, cauzat de locatarii celor 40 de apartamente prevăzute, de personalul spaţiilor comerciale, de maşinile de aprovizionare. Deja ne este dificil accesul auto în propria noastră curte, strada fiind flancată de numeroase vehicule pe ambele părţi“.

Intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal trebuie aprobat de către Consiliul Local. În orice caz, locatarii nu sunt de acord. Mai mult, conform legii, ar trebui să aibă loc o dezbatere publică la care să fie chemați și ei.

The post Scandal uriaș în Târgu Jiu. Ce vrea să se construiască, locuitorii sunt indignați appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă