Scandal uriaş în şedinţa coaliţiei. USR PLUS depune moţiunea de cenzură în această seară împotriva lui Florin Cîţu

1 lună in urmă 23

Scandal uriaş în şedinţa coaliţiei. Pentru că nu au ajuns la niciun rezultat, liderii USR PLUS au anunţat că vor depune moţiunea de cenzură vineri seara.

”Discuţiile merg prost. Poziţiile sunt ireconciliabile”, au declarat sursele politice, citate de News.ro.

De la bun început, liderii USR PLUS au cerut demisia lui Florin Cîţu de la conducerea Guvernului sau retragerea sprijinului său politic din partea PNL drept ”condiţie cheie” pentru rămânerea la guvernare.

„Vrem să rămânem la guvernare, dar fără Florin Cîțu”, au spus Dan Barna și Dacian Cioloș în ședința coaliției, conform unor surse participante, citate de Hotnews.

Citeşte şi: Florin Cîţu merge mai departe. Guvernul a aprobat programul „Anghel Saligny”

De cealaltă parte, liberalii s-au dus la şedinţa coaliţiei cu mandat clar de susţinere a premierului Cîţu şi le-au transmis asta în mod explicit celor de la USR PLUS.

Mai mult, Florin Cîțu le-a transmis celor din USR-PLUS că, dacă depun moțiune de cenzură, le va schimba din funcție toți oamenii – miniștri, secretari de stat, prefecți, șefi de instituții deconcentrate.

În schimb, UDMR susţin poziţia premierului Florin Cîţu.

De la PNL, dar și de la Palatul Victoria, Florin Cîțu le-a transmis celor de la USR-PLUS că nu demisionează, acuzându-i că negociază cu AUR care e un partid extremist și că se așează alături de Liviu Dragnea când vor susținerea PSD pentru dărâmarea Guvernului.

Citeşte şi: Mişcare-bombă pe scena politică. Florin Cîțu îi va demite pe miniștrii, secretarii de stat, prefecții și subprefecții USR PLUS, dacă va fi depusă moțiunea de cenzură – SURSE
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă