Scandal la Școala Centrală din București: profesor acuzat că a apărut în lenjerie intimă la orele online. Mama unui elev: „A fost un șoc când am văzut”

1 lună in urmă 2


​Un profesor de la Școala Centrală din Capitală este acuzat că a apărut în lenjerie intimă, la o oră online. Părinții susțin că acesta nu se află la prima abatere de acest fel și au depus plângere la conducerea unității de învățământ, la Inspectoralul Școlar și Ministerul Educației, informează Digi24. Totodată, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că a trimis corpul de control la Școala Centrală.


Profesorul a fost filmat în timpul unei lecții online, iar părinții acuză că acesta mută camera de filmat tocmai pentru a arăta că este doar în lenjerie intimă.


Pentru mine a fost un șoc când am vazut filmulețul. Am crezut ca nu e real, e imposibil ca un cadru didactic să facă așa ceva.

Mama unul elev de clasa a XI-a

În plus, părinții susțin că profesorul obișnuiește să jignească elevii, dar și să facă mai multe remarci nepotrivice.


„Jignește elevii, le vorbește urât, are momente când vorbește urât de cum arată unii copii.  De exemplu, unei fete care a și plecat din cauza lui, pentru că purta o bluză cu umerii în jos i-a zis: Să nu mai vii așa îmbrăcată că nu mă pot abține”, a mai spus părintele.


Dascălul este în concediu fără plată


„Știu că părinții au depus o sesizare la inspectorat și la școală. Noi am citit și analizat sesizarea și am dispus măsurile legale în vigoare, conform legii educației. E dreptul lui să fie în concediu fără plată, ne-a cerut din motive personale și conform Codului Muncii, are dreptul să îi aprobăm această cerere”, a declarat directoarea Școlii Centrale din Capitală, Mariana Vișan.


Colegiul Național Școala Centrală București. Foto: cnscb.ro

Sorin Câmpeanu: „Efecte sucundare ale perioadei de criză pandemică”


„Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Profesorul nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Am cerut să meargă corpul de control la Școala centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecintă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.


foto: cnscb.ro


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă