Scandal la Consiliul General privind suspendarea PUZ-urilor. Şedinţa a fost amânată aproape patru ore

1 lună in urmă 2

UPDATE: Şedinţa CGMB nu a început nici după aproape patru ore de amânări. Iniţial, oficialii dădeau asigurări că şedinţa se ţine, însă există în continuare certuri privind suspendarea PUZ-urilor, după cum au precizat surse pentru România TV.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de vineri se află cinci proiecte prin care ar urma să se decidă suspendarea PUZ-urilor (planurile urbanistice zonale) aprobate în mandatul Gabrielei Firea în sectoarele 2,3,4,5 și 6.

Edilul Capitalei susţine că e nevoie de suspendarea PUZ deoarece prin permiterea de construcţii se reduce spaţiul verde din Bucureşti.

„Este absolut scandalos, este absolut scandalos ca în situaţia în care avem o poluare a aerului, în situaţia în care avem zeci de mii de copii care suferă de boli respiratorii, în situaţia în care avem zeci de mii de vârstnici care suferă de boli cardiovasculare din cauza acestei poluări atmosferice în Bucureşti, sute de hectare de spaţiu verde, repet, sute de hectare de spaţiu verde, nu e o metaforă, e vorba de sute de hectare de spaţiu verde, prin aceste PUR-uri de Sector urmează să devină, să-şi piardă statutul de spaţiu verde şi să devină spaţii construibile, este inadmisibil. În al doilea rând, vorbesc punctual, dar e o chestiune importantă”, a afirmat primarul general.

Consilierul general Diana Mardarovici (PNL) a afirmat, vineri, că Nicuşor Dan le-a transmis că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica toate problemele de urbanism din Capitală, perioadă cu care consilierii sunt de acord. Durata finală pentru care vor fi suspendate PUZ-urilor nu a fost încă stabilită.

„Dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facă lucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza”, a afirmat Diana Mardarovici, conform News.ro.

„Primarul general ne-a comunicat că are nevoie de o perioadă de trei luni pentru a identifica problemele şi UTR-urile unde sunt aceste probleme. Un UTR este zona în care sunt problemele respective. Vorbim despre parcuri, despre spaţii verzi, despre blocurile între case. Trei luni sunt necesare acestui demers, pentru a face şi a pune în loc ceva bun, pentru a nu bloca dezvoltatorii de bună credinţă.

Nu-i putem pune pe toţi în aceeaşi oală, pentru că mulţi dintre ei dau şi oferă locuri de muncă (…) Nu putem să mergem de la premisa relei credinţe când facem referire la ei”, a declarat Diana Mardarovici, vineri, la finalul unei discuţii cu primarul general Nicuşor Dan.

Suspendarea PUZ-urilor, încă o necunoscută. „Trebuie să facem lucrurile să funcţioneze”

Termenul final pentru care vor fi suspendate PUZ-urile din cinci sectoare ale Capitalei nu a fost încă stabilit.

„Termenul final vă asigur că, dacă ni se spune de cât este nevoie, iar noi avem încredere că noul primar vrea să facă lucrurile repede şi corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza. Noi nu vrem să dăm termene nedefinite în Primăria Bucureşti, astfel încât după 1 an, 11 luni şi 2 zile să ne spună că acum s-au apucat şi mai au nevoie de o suspendare de încă 2 ani, de încă 9 sau încă 20. (…) Nu este puţin când există dorinţa de a rezolva ceva. Bucureştenii s-au obişnuit cu tergiversarea aceasta, mai ales în Primărie. De ce să fim de acord că lucrurile durează mult, noi trebuie să facem lucrurile să funcţioneze”, a mai afirmat consilierul PNL.

Întrebată care este termenul final de suspendare, Diana Mardarovici a afirmat: „PNL va susţine termenul în care primarul general va rezolva problema. (…) Termenul final va fi stabilit în funcţie de timpul necesar, realist şi nu unul lungit, toată Primăria să fie la muncă. Mă deranjează ideea că munca le întrerupe cafeaua. Primarul general ne-a comunicat că-i trebuie trei luni”.

Citeşte şi: Scandal după suspendarea PUZ-urilor în Capitală. Nicuşor Dan: Nu poti construi bloc acolo unde este spatiu verde

Violeta Alexandru a anunţat că proiectele de hotărâre de Consiliul General iniţiat de primarul general pentru suspendarea planurilor urbanistice zonale din cinci sectoare vor fi votate de către consilierii PNL.

Citeşte şi: Nicuşor Dan suspendă PUZ-urile timp de 3 luni, în loc de 2 ani. Violeta Alexandru: Consilierii PNL vor vota proiectul

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă