Scandal între Alin Petrache și Eduard Novak: „Suntem prima federație care inventează sportul la mall”

1 lună in urmă 1


Stadionul Arcul de Triumf din București este motiv de scandal între Ministerul Tineretului și Sportului, administratorul de drept al arenei și oficialii Federației Române de Rugby care vor să joace gratuit pe această arenă până în 2051.


Vezi AICI toată emisiunea


Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby a oferit cele mai proaspete detalii pe marginea acestui scandal, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de pe GSP.RO.


„De 108 ani, în acel loc, care este acasă și este inima rugby-ului românesc, se joacă doar rugby. Acolo am avut și vom avea întâietate. Nu ne dorim, așa cum aud, administrarea și nici proprietatea. Ne dorim să ne revină folosința gratuită pe care am avut-o și pe care am cedat-o în clipa în care am dat această bază în reconstrucție”, și-a început Petrache discursul.


„Bazele ministerului arată deplorabil!”


„Terenul este al statului român, administrator Ministerul Tineretului și Sportului, dar folosința gratuită este dată Federației Române de Rugby! Așa cum avem noi, mai au alte 9 federații naționale care au baze cu folosință gratuită pe 49 de ani. Bazele pe care ministerul le păstorește în acest moment arată deplorabil. Și n-am spus-o eu, a spus-o Curtea de Conturi în ultimul său raport!”, a mai declarat acesta.


Ministrul Eduard Novak

Alin Petrache e nemulțumit că din momentul în care Eduard Novak a fost numit ministru al tineretului și sportului, cei doi n-au putut avea o discuție pe marginea acestui stadion, de aproape 40 de milioane de euro.


„Eu m-am dus la ministrul Novak și am stat pe scări, pe holuri și am râcâit pe la uși! Nu m-a primit niciodată, tot timpul avea foarte multă treabă. Nu putem să intrăm într-o discuție normală cu domnul ministru. Așteptăm o invitație pe care dânsul să o facă. Am trimis hârtii, am trimis mesaje, am dat telefoane, noi am făcut demersuri. Vrem să fim chemați, să ne punem la masă și să ne spunem punctul de vedere, chiar și juridic”, a dezvăluit Petrache.


Să nu uităm că echipa națională se pregătește prin mall-uri! Suntem prima federație care inventează sportul la mall. Avem o puternică sală de forță la stadion, dar noi mergem prin mall-uri, pentru că nu putem să ne desfășurăm activitatea. Poate o să devină o federație, a sportului în mall!

Alin Petrache, președinte FRR:

Petrache: „MTS n-a avut bani să dărâme vechiul stadion”


Alin Petrache a dezvăluit în cadrul emisiunii de pe GSP.RO că în momentul în care terenul trebuia predat către Compania Națională de Investiții, Ministerul nu avea fondurile necesare pentru a dărâma construcțiile de pe el.


Stadionul Arcul de Triumf a fost inaugurat | Foto: Vlad Chirea

„Terenul trebuie să îl dai la zero, iar MTS nu a avut bani să facă demolarea. Noi am făcut-o, am fost singurii care și-au dărâmat stadionul, pentru care aveam folosință gratuită până în 2051! Am cheltuit 2,5 milioane de euro pentru construirea vechiului stadion. Cine-și pune casa gaj dacă nu credeam într-un proiect?”, a mai declarat președintele FRR.


A candidat singur la funcția de președinte


Alin Petrache a fost reales în unanimitate, pe 27 februarie, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generală Ordinară de Alegeri de la Izvorani.


Petrache are 44 de ani şi conduce federaţia din februarie 2017. El a mai ocupat această funcţie în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.


Echipa FRR aleasă în urma Adunării Generale:


Alin Petrache - PreședinteBogdan Marinescu, Mircea Copaci și Anton Pisaroglu - VicepreședințiEugen Orlando Teodorovici - TrezorierEmilia Vizitiu - SuperLiga, DNS și rugby femininȘtefan Demci - SuperLiga, DNS și rugby femininCiprian Popa - AJR-uri și AMRBNeculai Nichitean - MembruMarius Tincu - MembruCornel Negruț - MembruCornel Ghenea - MembruAndrei Ioan Szemerjai - Copii și junioriFlorin Matei - Secretar GeneralBogdan Muntean - Antrenor Federal
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă