Scandal în direct la TV între Sorin Paraschiv și jurnalistul Vali Moraru, după dezvăluirile despre contractul semnat cu George Cîmpanu: „O să vorbim în particular, cu siguranță”

1 lună in urmă 6

Sorin Paraschiv (39 de ani), team manager la Academica Clinceni, se ocupă și cu impresariatul sportiv, deși nu apare pe lista de agenți întocmită de Federația Română de Fotbal. El s-a certat vineri seara, în direct la TV, cu jurnalistul și prezentatorul Vali Moraru pe tema „contractului de sclav” pe care l-a semnat fotbalistul George Cîmpanu cu el.

George Cîmpanu (20 de ani), jucător la Universitatea Craiova, a semnat un contract cu Sorin Paraschiv prin care este obligat să îi comunice orice eveniment din viața personală, care ar putea să îi afecteze cariera sportivă, să îi transmită extrasele din conturile sale bancare și să-i plătească 10% din veniturile sale anuale.

Scandal în direct la TV între Sorin Paraschiv și Vali Moraru

Într-o intervenție în direct la TV, după meciul dintre Viitorul și Academica Clinceni, terminat cu scorul de 1-1, Sorin Paraschiv a numit „prostii” dezvăluirile despre contractul semnat cu fotbalistul Cîmpanu, ceea ce l-a enervat pe prezentatorul Vali Moraru.

Mai jos vă prezentăm dialogul încins dintre cei doi:

Vali Moraru: Sorin, avem rugămintea ca și atunci când mai vrem noi să stăm de vorbă cu tine, să ai aceeași deschidere.

Sorin Paraschiv: Păi nu, despre prostiile pe care le-ați vorbit acolo, în emisiune, nu vreau.

Vali Moraru: Poftim?

Sorin Paraschiv: În particular o să vorbim, cu siguranță.

Vali Moraru: De ce în particular? E un subiect public. Alea sunt prostii? Adică, vrei să intri într-o emisiune în care se vorbesc prostii? Păi poate și tu vorbești niște prostii și totuși te ascultăm.

Sorin Paraschiv: Nu, nu, nu, nu. Da, dar o să vorbim în particular. O să vă spun eu mai multe în particular.

Vali Moraru: N-am ce să vorbesc în particular. Dacă ai ceva de zis pe subiect, eu te rog să fii la fel de deschis. Așa cum tu ai vrut acum să intervii, iar eu am fost deschis și tu ai spus ce ai pe suflet. Dar când te căutăm noi, de ce nu răspunzi? Că sunt niște prostii, nu? Contractul ăla e semnat de tine?

Sorin Paraschiv: Nu este treaba dumneavoastră.

Vali Moraru: Poftim?

Sorin Paraschiv: Este un contract de management sportiv și este o afacere a mea. Și nu este treaba dumneavoastră ce semnez eu.

Vali Moraru: E în regulă, domnule Paraschiv, mă scuzați.

Sorin Paraschiv: E în regulă, domnu’ Moraru.

Vali Moraru: Bine, succes în carieră!

George Cîmpanu, fotbalistul Universității Craiova, a semnat un contract dubios cu Sorin Paraschiv

Liță Dumitru (71 de ani) este cel care a recunoscut că George Cîmpanu este fotbalistul din Liga 1 care a semnat contractul dubios cu Sorin Paraschiv.

„Îi cunosc iscălitura. Vreau să spun că este unul dintre cei mai talentați copii pe care i-am avut la grupa celor născuți în 2000, la Concordia. E vorba despre George Cîmpanu. E un copil bun, talentat. Era șef de generație. Părinții lui s-au despărțit. Mama lui lucrează pe vas, câte șase luni, apoi vine înapoi alte șase. A locuit o perioadă lungă la mine. Am avut grijă de el, l-am dus la școală, l-am trecut clasa. Da, a stat mulți ani la mine acasă.

Mama lui l-a dus un an și jumătate la sora ei, în Germania. Și a jucat acolo, a vrut Eintracht Frankfurt să-l ia, dar el trebuia să vină înapoi în țară. Mama lui s-a chinuit și l-a crescut cum a putut”, a zis Liță Dumitru, în conform Digi Sport.

Liță Dumitru a continuat: „Pe contract nu l-a sfătuit nimeni. Mama lui era bolnavă atunci, iar domnul Paraschiv a profitat de asta. Până la 18 ani, mama lui semna contractele. Dar n-au răsfoit foaie cu foaie, să vadă toate clauzele alea. Trăim într-o țară unde sclavagismul a murit de mult, dar contractul ăsta e de sclav. Asta a semnat.

Așa consider eu că sunt clauzele astea. Agentul nu l-a ajutat cu nimic, decât că a vorbit la Botoșani să-l ia de la Turnu Măgurele. Atât. Mama lui poate să confirme. Agentul i-a dat o singură pereche de ghete, dar și alea erau folosite, vechi. Ce bani să-i dea el jucătorului? I-am și zis acum, l-am sunat: ‘Băi, băiatule, pentru ce ai luat tu 50 de mii, că l-ai dus la Craiova?’. Nu m-am gândit vreodată la asta.

Eu i-am plătit cantonamente lui Cîmpanu cât a stat la noi. L-am îmbrăcat, i-am dat mâncare. El este pe același post cu Cicâldău, acolo joacă cel mai bine. E lider, face faza defensivă bine. Una peste alta, el e sclav acum. Iar domnul Paraschiv are o funcție în conducere la Clinceni, deci nu are voie să fie impresar. Eu n-am văzut așa contract niciodată”, a mai spus Dumitru.

The post Scandal în direct la TV între Sorin Paraschiv și jurnalistul Vali Moraru, după dezvăluirile despre contractul semnat cu George Cîmpanu: „O să vorbim în particular, cu siguranță” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă