Scandal în avionul României U21: "Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi"

1 săptămână in urmă 7

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Cititorul, M.T., reclamă faptul că jucătorii George Cîmpanu (21 de ani), Ștefan Baiaram (18 ani) și Jovan Markovic (20 de ani) au avut un comporament neadecvat în aeroport și în avion. Acesta spune că cei trei tricolori au făcut gălăgie în aeroport și s-au înjurat ca la ușa cortului, fără jenă față de restul oamenilor aflați în zonă:

Scandal în avionul României U21: "Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi"

"Mergeam agale prin duty free. Deodată foarte multă zarvă, voci din ce în ce mai gălăgioase. La un moment dat, auzim un șir de înjurături. I-am recunoscut pe Markovic, Baiaram și Cîmpanu. Am rămas puțin uimit de comportamentul necivilizat așa că am încercat să mă îndepărtez de ei.

După decolarea avionului spitirele s-au mai calmat puțin. Băiatul din fața mea, Cîmpanu, insista să se arunce în scaun necontrolat. Ba îl pălmuia pe cel din dreapta sa, ba pe cel din fața sa. Înjurături adresate colegilor, care le acceptau ca pe niște saluturi. Injurii rasiste la adresa lui Baiaram și Markovic, dar își permit pentru că sunt prieteni. Distracție maximă. Nimeni nu le spune nimic să se calmeze.

O însoțitoare de zbor, româncă, care și ea a fost abuzată de Cîmpanu și Baiaram, vine spășită și își cere scuze în numele companiei pentru zborul cu probleme. Atenție! Însoțitoarea de zbor era vizibil afectată de tot și a încercat să îndulcească dimineața. Ieșind din avion, se vedea clar după cantitatea de mizerie lasată în urmă, unde începea și unde se termina delegația României la fotbal U21.

Hai în Digi Online să-l vezi pe Howard Greenberg, unul dintre cei mai vicleni, bizari și temători avocați ai apărării penale din New York. Azi de la 21:50, numai pe Digi Life!

M-am mâhnit teribil. Sportul este o extensie a omului, deci trebuie mai întâi să fii om. Oare Messi sau Mbappe la fel se comportă pe avion? Dacă i-ar vedea cineva înjurând ca la ușa cortului, oriunde în spațiul public, ar mai da autografe?", reclamă cititorul.

Naționala U21 se întorcea din cantonamentul din Spania, iar selecționerul Florin Bratu nu s-a aflat la bordul aeronavei. Din Spania, Bratu a plecat direct în Germania pentru a fi prezent la meciul amical Germania U20 - România U20, scor 4-0.

Reacția FRF după scandalul din avionul României U21

Digi Sport a solicitat un punct de vedere din partea FRF după cele întâmplate. Redăm mai jos reacția forului intern:

"Am luat act de eventualul incident care ar fi avut loc în avion la revenirea selecționatei U21 la București.

Federația Română de Fotbal tratează cu seriozitate aceste incidente și a demarat o anchetă internă. Indiferent de numele jucătorului, în cazul în care comportamentul său a fost unul inadecvat, se va acționa în consecință.

Educația este foarte importantă pentru Federația Română de Fotbal și încercăm să evităm astfel de situații. Acesta este și unul dintre motivele pentru care FRF a implementat în octombrie 2019, la toate loturile naționale, programul educațional Football Management Skiils. Obiectivul este construirea noilor generații de tricolori cu jucători mai bine adaptați fotbalului profesionist, capabili să își consolideze stabilitatea financiară, expunerea media adecvată, să aibă un regim nutrițional sănătos, un echilibru mental, un comportament exemplar pe teren și în afara lui și un traseu sportiv în spiritul integrități", se arată în răspunsul FRF.

Etichete: scandal , romania u21 , jovan markovic , meciuri romania u21 , stefan baiaram , george cîmpanu
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă