Scandal imens pe „continentul negru” după ce Ghana a răpit sud-africanilor șansa de calificare la Cupa Mondială din Qatar! Se cere rejucarea partidei. „Am fost jefuiți de arbitru” | VIDEO

1 săptămână in urmă 22

Federația Sud-Africană de Fotbal a depus o plângere la FIFA, solicitând rejucarea partidei împotriva Ghanei disputată duminică seara în preliminariile mondiale.

Gazdele, naționala Ghanei, au învins cu 1-0 și a semnat practic eliminarea echipei sud-africane în cursa pentru a participa la Cupa Mondială din Qatar 2022.

În comunicat se scrie despre „decizii discutabile” ale arbitrilor. Africa de Sud este încă în șoc după penalty-ul inexistent pe care arbitrul l-a fluierat în favoarea Ghanei. Nu există tehnologia VAR în serii de calificare la Cupa Mondială din Africa.

Scandal imens pe „continentul negru” după ce Ghana a răpit sud-africanilor șansa de calificare la Cupa Mondială din Qatar! Se cere rejucarea partidei. „Am fost jefuiți de arbitru”

„Bafana Bafana” avea nevoie de un punct duminică împotriva rivalei pentru a obține accederea la Cupa Mondială din 2022, irosită din cauza unui penalty inventat, marcat de Andrew Ayew.

Au fost eliminați pentru că aveau mai puține goluri marcate decât ghanezii, cu care au ajuns la egalitate la puncte dar și la golaveraj.

Cu toate acestea, directorul executiv al SAFA, Tebogo Motlanthe, a avertizat că mai multe decizii de arbitraj, inclusiv lovitura de la 11 metri, au fost împotriva regulilor jocului.

Ghana make it to the World Cup play-offs thanks to this penalty decision and a 1-0 win over South Africa.

Wow. Just wow. 🤯#BlackStars #GHARSA #WCQ2022pic.twitter.com/Oxlda3kwhu

— Sanny Rudravajhala (@SannyR1985) November 14, 2021

„Arbitrii au decis jocul, care nu ar trebui să fie omologat cu acest scor”, a subliniat el într-o declarație pe contul oficial de Twitter al organismului.

„Vom prezenta o scrisoare atât Confederației Africane de Fotbal (CAF), cât și FIFA, în primul rând pentru a investiga modul în care s-a desfășurat meciul și în al doilea rând pentru a contesta unele dintre aceste decizii.

Am informat deja delegatul meciului că am vom depune o plângere oficială”, a adăugat el.

Precedentul Africa de Sud-Senegal din 2018

„Ne simțim jefuiți pentru că nu este doar un incident izolat cu penalty-ul. Sunt multe decizii îndoielnice ale arbitrilor și vom angaja un expert să analizeze cele mai importante faze ale jocului”, a șeful federației sud-africane.

Trebuie amintit că există un precedent pe care se poate baza Africa de Sud, deoarece a reușit victoria de calificare la Cupa Mondială din 2018 împotriva Senegalului după un astfel de meci. Un arbitru a fost găsit atunci vinovat de greșeli majore.

„Desigur că vedem precedentul prin care FIFA ne-a dat voie să jucăm din nou cu Senegal și credem că, dacă se dorește să se facă dreptate, aceeași decizie trebuie luată și acum împotriva Ghanei”, a spus Tebogo Motlanthe.

FIFA, CAF, QATAR WORLD CUP: Force FIFA to act against Match fixing and replay the Ghana vs South Africa match – Sign the Petition! https://t.co/5X6zrZmuZk via @ChangeorgSA

— Elias_Thapedi (@Elias_Thapedi) November 16, 2021

The post Scandal imens pe „continentul negru” după ce Ghana a răpit sud-africanilor șansa de calificare la Cupa Mondială din Qatar! Se cere rejucarea partidei. „Am fost jefuiți de arbitru” | VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă