Scandal de rasism la meciul Astra - Petrolul! Ibrahim Diarra, greu de potolit în teren

1 lună in urmă 23

  • Liga 2: Astra - Petrolul, duminică, 12:30, Digi Sport 1

  • Finala Transylvania Open: Simona Halep - Anett Kontaveit, duminică, 17:30, Digi Sport 2

La o fază banală de joc, petrecuită în minutul 35, la scorul de 1-0 pentru ploieșteni, Sory Ibrahim Diarra (21 de ani), din Mali, a fost jignit de către Tiberiu Giuroiu, unul dintre fundașii gazdelor.

Faza s-a petrecut foarte aproape de linia de margine, unde se afla și arbitrul asistent de pe acea parte, George Suciu, din Cluj. Diarra a acuzat că a primit jigniri rasiste, dar se pare că acestea au fost auzite și de către arbitri.

”Centralul” Sorin Vădana, tot din Cluj, s-a consultat cu al său coleg, după care i-a arătat direct cartonașul roșu lui Giuroiu.

Diarra s-a simțit extrem de jignit, după ce a auzit insultele care i s-au adresat și s-a dus imediat la arbitri pentru a-și cere dreptate. De altfel, fotbalistul din Mali a fost greu de stăvilit, după ce a auzit jignirile care l-au scos din minți, L-a îmbrâncit chiar pe Giuroiu, astfel că a primit și el un cartonaș galben.

Echipele de start

Astra: Moroz – R. Gab. Zamfir, Ad. Stoian, Tib. Giuroiu, Riza – Banu – C. Danciu, Gab. Șerban, Brăilă, Dr. Gheorghe (cpt.) – Găvîrliță 
Rezerve: Mih. Cotolan – Y. Fatai, I. Zaharia, Al. Giuroiu, Gab. Dumitrașcu, Adeshina, Rob. Lică, Cl. Dragu, Buliga
Antrenor: Florin Stîngă

Petrolul: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, V. Lică, Huja, Țicu (cpt.) – Seto, Cebotaru – M. Bratu, Tucaliuc, Măzărache – S. Diarra
Rezerve: Al. Radu – Boțogan, Meijers, Ant. Manolache, Sil. Pană, Mih. Constantinescu, Buia, Vajushi, M. Chindriș
Antrenor: Nicolae Constantin.

VIDEO cu faza în care Sory Ibrahim Diarra

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă