Scandal de proporții în Australia după apariţia unor filmări cu acte sexuale în parlament/ Un avertizor de integritate susține că angajaţi ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din parlament 

3 săptămâni in urmă 1

Criza politică australiană a escaladat după apariția unor clipuri în care angajați ai guvernului conservator sunt implicați în acte sexuale în clădirea parlamentului, până acum fiind concediat un asistent senior, potrivit BBC, citat de Digi24.ro

Premierul conservator Scott Morrison, a cărei poziţie era deja zguduită de gestionarea mai multor cazuri, printre care şi unul în care o angajată şi-a acuzat un fost coleg de viol, a spus că astfel de comportamente sunt „scandaloase”.

Înregistrările video şi fotografiile ar fi fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un avertizor de integritate. Ele au fost arătate luni seară de cotidianul The Australian şi de postul de televiziune Channel 10.

Materialele au declanşat un scandal, în contextul în care, recent, o serie de cazuri au scos în evidenţă cultura politică australiană şi au dus la manifestaţii în toată ţara.

Avertizorul de integritate, identificat doar cu prenumele de Tom, a declarat în media că angajaţi ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate „pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei”.

El a mai explicat că unii angajaţi schimbau fotografii cu caracter pornografic cu ei înşişi şi că el însuşi a primit atât de multe încât „a devenit imun”.

El a declarat că este vorba de „o cultură a bărbaţilor care consideră că pot face orice doresc ei”. Deşi spune că aceşti angajaţi probabil nu au încălcat nicio lege, consideră că, „moral, sunt compromişi”.

Citește integral pe Digi24.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă