"Scala dei Turchi", faimoasele stânci din Sicilia, au fost vandalizate și pătate cu roșu

1 săptămână in urmă 13

O anchetă a fost declanșată după ce faimoasele stânci "Scala dei Turchi" din Sicilia, care sunt albe în mod normal, au fost vandalizate și pătate cu roșu, relatează BBC.

Stâncile atrag foarte mulți turiști în fiecare an și au fost curățate de mai mulți voluntari. Președintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a catalogat gestul ca fiind unul "laș". 

Voluntarii curătă "Scala dei Turchi", după ce stâncile au fost vandalizate. Foto: Profimedia Images

"Scala dei Turchi" (Scara Turcilor - n.r.), despre care se spune că ar fi fost cândva o ascunzătoare a piraților, este una dintre cele mai populare atracții turistice ale insulei, în mare parte datorită seriei tv "Il commissario Montalbano" (Inspectorul Montalbano - n.r.).  Stâncile în formă de scară din apropierea orașului sudic Realmonte apar în mod regulat în serialul despre detectivul sicilian. 

Din fericire, petele roșii - create cu un amestec de praf de ipsos roșu și apă - pot fi îndepărtate, voluntarii ajutând la curățare, mai scrie BBC.

Între timp, poliția a deschis o anchetă și se verifică magazinele insulei pentru a urmări pe oricine a cumpărat recent praf de culoare roșie, în speranța de a-l prinde pe vinovat.

Aceasta nu este singura dată când stâncile au ajuns pe prima pagină a ziarelor în ultimii ani. În 2020, procurorii italieni au preluat controlul asupra zonei, spunând că este prost gestionată.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă