Scădere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și al personalului din școli, anunțată de Ministerul Educației: 22 cazuri pe zi la elevi în perioada 8-15 martie, față de 38 anterior

4 săptămâni in urmă 3

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/12/Vaccin-coronavirus-covid-Foto-dreamstime.jpg
A scăzut numărul mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și al personalului din școli, anunță Ministerul Educației. 22 de cazuri pe zi a fost media elevilor confirmați cu COVID-19 în perioada 8-15 martie 2021, față de 38 în perioada anterioară, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară(1-10 martie)”, informează Ministerul Educației. De remarcat că a crescut, însă, numărul de clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

“Situație epidemiologică la nivelul unităților de învățământ preuniversitar în perioada 8-15 martie 2021

În perioada 8-15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

–  Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)–  Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)–  Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară(1-10 martie):

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)–  Număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)–  Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209

Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație.

BIROUL DE PRESĂ Ministerul Educației”

Articolul Scădere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și al personalului din școli, anunțată de Ministerul Educației: 22 cazuri pe zi la elevi în perioada 8-15 martie, față de 38 anterior apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă