Scad sau nu sporurile bugetarilor? Cîțu ezită: "Va fi o reformă în tot aparatul și vom vedea ce va urma" / Mandat limitat la 6 ani pentru directorii din administrația locală și centrală

1 lună in urmă 3

Premierul Florin Cîțu evităt să se pronunțe tranșant, joi seară, dacă sporurile bugetarilor vor scădea sau nu. La insistențele moderatorului Digi 24, Cîțu a răspuns că ”va fi o reformă în tot aparatul și vom vedea ce va urma”.

”Deocamdată, veniturile bugetarilor sunt înghețate la nivelul lui decembrie 2020. Vom elimina risipa banului public. Am redus cheltuielile de personal. Cuvintele cheie vor fi Reformă și Investiții. Vom crește puterea de cumpărare în condițiile în care am avut cea mai amre criză sanitară a secolului”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a anunțat că va propune luni în cadrul Coaliției de guvernare ca în administrația publică locală și centrală funcțiile de director general, secretar general, secretar general adjunct să fie pe mandat de maxim șase ani, la fiecare trei ani cu reînnoirea mandatului. „Trebuie să începem să avem o administrație publică responsabilă (...) aș dori să facem și rotație, după două mandate te muți în alt departament”, a adăugat el.

Referitor la pensiile speciale, Cîțu spune că problema se va rezolva trecând toate pensiile pe contributivitate, cu excepția pensiilor militare.


emisunea este în desfășurare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă