Satul în care localnicii nu mai pot dormi de frica urşilor: "Acum chiar că m-am speriat. Era distanţă dintre mine şi urs, maxim 10-15 metri"

6 zile in urmă 22

La numai 10 kilometri de Târgu Mureș, în satul Bozeni, urşii se plimbă pe ulițe ca pe cărările din pădurile de munte. Au dat de gustul cărnii şi nu s-au mai potolit. Ies tot mai des la vânătoare în gospodăriile oamenilor, unde fac prăpăd.

Localnic: Acum chiar că m-am speriat. 

Localnic: Eu consider că deja sunt un pericol public. 

Localnic: Am ieşit în drum. A venit vizavi cu mine. Şi când m-a văzut s-a urcat sus pe deal. Era distanţă dintre mine şi urs, maxim 10-15 metri. Am fugit cam 150 metri, iar când am ieşit pe drum a venit şi el spre mine.

Mesajele de RO Alert sunt tot mai dese, iar sătenii, disperaţi, au chemat vânătorii şi jandarmii în ajutor. Mulţi dintre ei se gândesc să părăsească cătunul şi să se mute în altă parte. 

Tanczos Barna, ministrul Mediului: Anul trecut am luat decizia să aprobăm ordonanţa de urgenţă, pentru a face posibilă intervenţia imediată în cazul în care sunt situaţii periculoase la adresa vieţii umane sau la adre4sa bunurilor create de om. 

Vasile Silaghi, paznic de vânătoare: Aproape în fiecare noapte intră ursul în curte se plimbă prin grădină, pe la porumb, peste tot pe aici.

Localnic: O dată a intrat la bunica mea, eu stat cu 500 de metri mai sus, iar într-o noapte a fost la noi. Lângă casa mea, am doi copii mici.

Localnic: Am avut noroc că venea câinele, nu ştiu exact al cui era câinele. Cu căprioarele şi restul sunt obişnuită, dar cu asta, deja de o lună, o lună jumate tot umblă. 

Localnicii cer, cu disperare, ca autorităţile să ia măsuri şi să-i scape de raidurile pe care urşii le dau în gospodăriile lor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Satul în care localnicii nu mai pot dormi de frica urşilor: "Acum chiar că m-am speriat. Era distanţă dintre mine şi urs, maxim 10-15 metri"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă