Șase pacienți cu COVID au murit într-un spital din Iordania, după ce sistemul de oxigen s-a întrerupt. Ministrul sănătăţii a demisionat

1 lună in urmă 1

Tragedia s-a petrecut sâmbătă, într-un spital public, în apropiere de capitala Amman. Cei șase bolnavi cu COVID au murit la terapie intensivă, după ce alimentarea cu oxigen s-a întrerupt. Ministrul iordanian al sănătății și-a prezentat demisia, fiind acuzat că este „responsabil moral” de cele întâmplate, transmite agenţia iordaniană de presă Petra şi AFP, citate de Agerpres.

Victimele sunt patru bărbaţi şi două femei, iar în spital sunt tratați aproximativ 150 de pacienți cu coronavirus, potrivit unor surse.

„O pană în alimentarea cu oxigen a avut loc timp de aproape o oră la spitalul public Salt şi acest lucru a dus probabil la decesul a şase pacienţi”, a declarat ministrul sănătăţii Nazir Obeidat în faţa jurnaliştilor.

Ministrul a adăugat că s-a deschis o anchetă pentru a confirma că lipsa de oxigen a dus la moartea celor şase persoane.

Îmi asum întreaga răspundere morală şi totală pentru acest incident şi mi-am prezentat demisia primului ministru.


Ministrul sănătăţii Nazir Obeidat:

Regele Abdullah al II-lea a mers și el la spital, unde a cerut demisia directorului său, Abdul Razzaq Al-Khashman, potrivit televiziunii oficiale.

Iordania găzduiește 10 milioane de suflete. Țara a lansat campania de vaccinare în ianuarie, iar de la începutul pandemiei și până acum, a înregistrat peste 464,856 de cazuri de infectare şi peste 5.224 de decese asociate COVID, potrivit Worldometers.

Foto: Profimedia

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă