Șase oficiali bulgari, acuzați de spionaj în favoarea Rusiei

1 lună in urmă 1


Procurorii bulgari au acuzat șase persoane pentru o presupusă furnizare de informații tehnologice și militare secrete către un diplomat de la ambasada Rusiei în Sofia. Cinci dintre spionii acuzați au fost reținuți, potrivit Bloomberg.


Purtătorul de cuvânt al procurorului general al Bulgariei, Siyka Mileva, a declarat vineri mass-mediei că din presupusul grup de spioni face parte un fost ofițer militar de rang înalt, soția sa și un grup de oficiali bulgari.


Soția ofițerului militar a acționat ca intermediar pentru grup, livrând documentele pe care le-au strâns diplomatului rus, a mai spus Mileva, fără să ofere mai multe detalii, invocând probleme de securitate națională.


Cele șase persoane riscă să facă 10 ani de închisoare sau să fie condamnate pe viață.


Membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) din 2004 şi a Uniunii Europene (UE) din 2007, Bulgaria întreţine în mod tradiţional relaţii economice strânse cu Rusia.


În 2019, Bulgaria a expulzat cinci diplomați ruși și un asistent tehnici al ambasadei Rusiei, acuzați de spionaj, incident care a dus la răcirea relaţiilor dintre cele două ţări.


Foto: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă