Şase luni de închisoare pentru că nu a purtat mască în spaţii publice

2 luni in urmă 32

Un cetăţean britanic a fost condamnat la şase săptămâni de închisoare în Singapore, după ce a refuzat de mai multe ori să respecte protocolul şi să poarte mască în spaţii publice, informează CNN.

Benjamin Glynn, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat miercuri de o curte de justiţie. El a fost găsit vinovat pentru patru capete de acuzare pentru că nu a purtat masca de protecţie pe când se afla într-un tren, în luna mai, şi la o audiere, în iulie, la o curte superioară de justiţie, dar şi pentru tulburarea liniştii publice şi pentru că a folosit cuvinte ameninţătoare la adresa funcţionarilor publici.

El a fost supus şi unei evaluări psihiatrice anterior, comandată de un judecător. Miercuri, bărbatul – care s-a auto-reprezentat – a cerut Curţii să renunţe la ceea ce a numit „acuzaţii nedrepte” şi a cerut ca paşaportul să îi fie returnat pentru a se putea întoarce în Marea Britanie pentru a fi cu familia sa.

Israel a instituit noi restricții, de miercuri. În restaurante și pe stadioane se intră pe bază de vaccin sau test PCR

Judecătorul i-a spus că este „complet nechibzuit” în convingerea sa că este scutit de legea singaporeză de a purta masca.

Singapore este recunoscut pentru regulile stricte impuse şi a mai amendat şi condamnat la închisoare alte persoane pentru încălcarea regulilor impuse în contextul pandemiei. Unii cetăţeni străini şi-au pierdut dreptul de a lucra aici, după ce nu au respectat regulamentul.

Valul 4 face ravagii: SUA raportează peste 1.000 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, Rusia are iar peste 20.000 de cazuri
Oraşul-stat a controlat epidemia, în parte datorită impunerii restricţiilor. În luna februarie, o curte de justiţie din Singapore a condamnat la două săptămâni de închisoare un britanic după ce, aflat în carantină, s-a strecurat în afara camerei sale de hotel pentru a se întâlni cu logodnica şi nu a purtat mască în spaţii publice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă