Şase gospodării din Suceava au fost incendiate intenţionat. Polițiștii l-au găsit pe cel care le-a dat foc

2 luni in urmă 30

Şase gospodării au fost grav afectate de patru incendii puse intenţionat, în noaptea de miercuri spre joi, 12 august, în decurs de trei ore, în satul Păiseni din comuna Cornu Luncii.

Cinci femei, între care una însărcinată, au suferit atacuri de panică, a informat joi purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

El a spus că, la faţa locului, pentru stingerea incendiilor au intervenit pompierii militari şi lucrătorii serviciilor voluntare de urgenţă din Cornu Luncii, Mălini şi Baia, cu opt autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, poliţiştii au ajuns la concluziile că incendiile din comuna Cornu Luncii au fost provocate de un bărbat de 27 de ani din localitate, cu tulburări psihice. El a dat foc propriei locuinţe, casei surorii sale, dar şi gospodăriilor unor vecini. Bărbatul a fost internat la Neuropsihiatrie.

În primul caz se semnala au fost incendiate locuinţele a doi proprietari care se învecinau, în aceeaşi curte. Una dintre locuinţe a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.


Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân de circa 10 tone, aflate la aproximativ 150 de metri distanţă de cele două case arse.

În timp ce pompierii acţionau pentru stingerea flăcărilor, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 kilometri distanţă, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate, iar focul a afectat parţial şi o anexă a proprietarului învecinat.

În ultimul caz, a fost incendiat un alt stog de fân, la un kilometru distanţă şi au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Pe timpul intervenţiilor, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică, iar una dintre acestea, în vârstă de 24 de ani, însărcinată, a fost transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare.

Citeste si:

Incendiile devastatoare din Grecia. Pompierii români, ajutați de colegi din Republica Moldova VIDEO

 „S-au strâns în fața mănăstirii unde ne odihnim pentru a ne aplauda”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă