Şase copii din Franţa au primit din greşeală o doză dublă de vaccin Pfizer

4 săptămâni in urmă 21

Minorii au primit din greşeală o doză de 20 de micrograme de vaccin Pfizer, față de doza normală care este de 10 micrograme, într-un centru de vaccinare din vestul Franţei, au anunţat duminică, 19 decembrie, surse oficiale, informează AFP, preluată de Agerpres.

Sâmbătă, 18 decembrie, centrul departamental de vaccinare de mare capacitate din Mans, care a fost deschis pe 15 decembrie, „a activat o linie de vaccinare pediatrică” pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani care riscă să contracteze forme grave de COVID-19 şi pentru cei care locuiesc în preajma unei persoane imunodeprimate.

În mod normal, doza administrată pentru acest grup de vârstă corespunde unei cantităţi de 10 micrograme de Pfizer pediatric şi este majorată la 30 de micrograme de Pfizer Comirnaty începând cu vârsta de 12 ani.

„În timpul primelor vaccinuri administrate, şase copii au primit din greşeală o doză de de 20 micrograme de Pfizer Comirnaty. Constatând această anomalie, în afară de măsurile luate pentru dozele de vaccin următoare, medicul referent al centrului de vaccinare a contactat imediat familiile vizate, pentru a le informa şi a pune în aplicare împreună cu ele măsurile de monitorizare necesare”, potrivit comunicatului de presă.

Ce pot păți copiii: Febră și dureri

Potrivit Agenţiei Regionale a Sănătăţii (ARS), eventualele reacţii post-vaccinare pentru aceşti şase copii pot fi în principal febra şi durerile.

„Niciuna dintre familii nu a chemat până acum medicul, care a fost informat despre câteva simptome care s-au manifestat (niciunul pentru cinci copii, oboseală şi dureri pentru al şaselea)”, a precizat prefectura.

Premierul francez Jean Castex a vizitat sâmbătă „vaccinodromul”, unde a discutat cu mai multe persoane care au venit acolo să se vaccineze. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă