Șase cetățeni bulgari, depistați cu teste PCR false în Vama Giurgiu

2 săptămâni in urmă 2

Control trecere frontierăControl trecere frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat șase cetățeni bulgari care intenţionau să intre în ţară cu teste negative false pentru infecţia virusul SARS-COV-2, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică, ca urmare a faptului  că Bulgaria se afla pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, relatează realitateadegiurgiu.net

VINERI, 02 APRILIE 2021, 14:21

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

La  data de 01.04.2021, în jurul orei 14.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, șase cetățeni bulgari, cu vârste cuprinse între 17 și 67 de ani. Aceştia au prezentat reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică teste PCR pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, cu rezultate negative.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea autorităţilor competente, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare,  constatând că documentele sunt false.

Cei șase cetățeni bulgari au declarat polițiștilor de frontieră faptul că au cumpărat testele PCR negative de la un cetățean bulgar, plătind 50 de euro fiecare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă