Șase ani de la tragedia Colectiv. Pozele victimelor, așezate în fața clubului. Ce evenimente sunt anunțate azi

4 săptămâni in urmă 26


Azi, se împlinesc azi cinci ani de la tragedia din Colectiv, în care 65 de tineri au murit, iar în București va avea loc o manifestare pentru comemorarea victimelor. Încă de la primele ore ale dimineții rudele, dar și prietenii victimelor au venit în fața clubului, unde au aprins câte o lumânare.


Oamenii au adus în fața clubului de la Colectiv și mai multe poze cu tinerii care au murit în incendiul de la Colectiv, iar o serie de evenimente va avea loc azi în memoria victimelor.


Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, sâmbătă, slujbe de pomenire în memoria victimelor de la Colectiv la Biserica „Sf. Nicolae” - Broşteni şi în faţa fostului club.


„Se împlinesc, sâmbătă, 6 ani de la tragicul eveniment din clubul Colectiv, care a îndurerat România şi în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste şaizeci de persoane. În memoria acestora, Arhiepiscopia Bucureştilor organizează o slujbă de pomenire la Biserica "Sf. Nicolae" - Broşteni din Bucureşti”, informează Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.


Programul liturgic dedicat evenimentului este următorul:


ora 8:00: Slujbele Utreniei şi Sfintei Liturghii, ce vor fi oficiate în Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” – Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală;ora 11:30: Slujba parastasului, care va fi oficiată în curtea Bisericii parohiei „Sfântul Nicolae” – Broşteni, Protoieria Sector IV Capitală, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel;ora 12:00: Slujba parastasului, care va fi oficiată în faţa fostului club Colectiv de soborul de preoţi.

O manifestare pentru comemorarea victimelor Colectiv va avea loc sâmbătă după-amiază în București. Oamenii vor merge inițial în faţa Curţii de Apel Bucureşti, după care vor pleca în marș spre Clubul Colectiv. Astfel, sâmbătă în jurul prânzului va avea loc o manifestare pentru comemorarea victimelor.


Potrivit Brigăzii Rutiere, organizatorii au anunţat că între orele 17.30 şi 19.00, participanţii vor forma un lanţ uman din 4 în 4 metri, pe trotuarul din faţa Curţii de Apel Bucureşti.


După care, între orele 19.30 și 20.30, aceştia vor merge în marş pe traseul trotuarul din faţa Curţii de Apel Bucureşti – Splaiul Independenţei – traversarea intersecţiei Str. Halelor/Splaiul Independenţei – trotuarul aferent parcului Unirii – intersecţia Bd. I. C. Brătianu/Bd. Unirii – traversare pe Bd. Unirii (zona Fântâni) – Pod Şerban Vodă – trotuarul de pe Splaiul Unirii – până în dreptul sediului Camerei de Comerţ – trotuarul de pe Str. Bucur – punct final Clubul Colectiv. De asemenea, între orele 20.30 şi 22.30 va avea loc o adunare publică la Clubul Colectiv. Brigada Rutieră solicită şoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă între maşini, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.


Incendiul din Colectiv a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album. Focul a fost provocat de artificiile folosite, care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic de pe un stâlp al clădirii. Circa 400 de fani erau înăuntru. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă