Sarcina trasată liberalilor de Klaus Iohannis în discuţiile de la Vila Lac 2. Trebuie să se întâmple până la Crăciun

2 luni in urmă 25

Surse Antena 3 arată că, în cadrul discuţiilor, preşedintele le-a spus liberalilor că vrea ca noul guvern să fie votat de Parlament până pe 23 decembrie.

Iohannis n-a avut nicio ezitare să-i critice pe liberalii care au obţinut rezultate sub aşteptări în unele circumscripţii, şi nici să-i felicite pe cei care au realizat scoruri electorale bune, adaugă sursele citate.

Astfel, preşedintele l-a lăudat pe Orban pentru că a gestionat "cel mai dificil an din ultimii 100" şi a făcut-o bine.

Iohannis îi linişteşte pe liberali: PNL va da premierul

Pe de altă parte, liderii PNL din teritoriu au fost mustraţi de Iohannis pentru că s-ar fi bazat doar pe campania făcută de premier şi de preşedinte.

Preşedintele Iohannis a calmat termerile liberalilor şi le-a spus liderilor PNL că premierul desemnat să formeze noul guvern va fi din cadrul acestui partid.

Luni, preşedintele şi-a exprimat convingerea că se va "cristaliza" rapid o coaliţie de guvernare de centru-dreapta şi a susţinut că PSD poate fi exclus din deciziile politice.

Surse politice au confirmat pentru Antena 3 că Iohannis i-a sunat pe liderii USRPLUS şi UDMR pentru discuţii privind participarea acestor formaţiuni la guvernare, împreună cu PNL

Klaus Iohannis i-a sunat pe Dan Barna şi Kelemen Hunor

Barna a declarat, marţi, că USRPLUS vine la guvernare ca partener, având în vedere rezultatul alegerilor parlamentare din 6 decembrie. El a spus că nu agreează varianta ca Nicolae Ciucă să fie premierul viitorulul guvern.

"Fiind un stat democratic, european, soluţiile militare nu sunt pe termen lung. O să vedem care va fi şi abordarea preşedintelui", a motivat Dan Barna, la Antena 3.

El a confirmat discuţia cu Klaus Iohannis.

USRPLUS va merge la Cotroceni cu propunerea ca noul prim-ministru să fie liderul PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a mai spus Dan Barna.

La rândul său, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a confirmat discuţia dintre liderul Uniunii şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Pot să confirm că a existat o discuţie între domnul preşedinte Iohannis şi domnul preşedinte Kelemen Hunor. A fost o discuţie scurtă despre viitoarele evenimente de pe scena politică şi probabil că vor urma şi alte discuţii pe această temă", a anunțat, marţi, liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă