Șapte preoți amendați după ce au fost surprinși de polițiști într-un restaurant din Bârlad luni seara, în plin scenariu roșu. „Eram la o sfințire de sală”

1 lună in urmă 2


O slujba de sfințire organizată în seara de 8 martie a fost întreruptă de polițiști și jandarmi alertați de vecini care au sesizat că localul ar fi deschis în ciuda scenariului roșu în care se află localitatea vasluiană. Soborul de preoți, în frunte cu protopopul de Bârlad, au fost amendați alături de administratorul restaurantului cu amenzi în cuantum de 6.500 de lei.


Chiar în ziua în care Bârladul a intrat în scenariul roșu din cauza depășirii ratei de 3.00 la mie de infectări cu COVID-19, iar servirea în interiorul restaurantelor a fost interzisă, administratorul unui restaurant din Bârlad a organizat un eveniment privat, la care a invitat un sobor de șapte preoți.


Potrivit protopopului de Bârlad, preotul Vasile Lăiu, administratorul localului, un cunoscut general în rezervă din Bârlad i-a chemat pentru a oficia o slujba de sfințire a noului mobilier. Activitatea din interiorul restaurantului a fost sesizată de reprezentanții altor localuri din Bârlad, nemulțumiți că ei sunt nevoiți să țină restaurantele închise de 8 martie, deși aveau rezervări programate.


„Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică, din acest restaurant, care are mobilă nou. Și ne-am trezit cu poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva, că ar fi petrecere. Au fost au văzut, să își facă poliția treaba, ce să facem noi?” a declarat protopopul Vasile Lăiu.


Potrivit oficialilor Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, incidentul s-a petrecut în seara de 8 martie, la ora 20.10. În urma sesizărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad, sprijiniți de jandarmi, au sistat evenimentul privat.


„Ca urmare a celor constatate, polițiștii și jandarmii care au descins la fața locului au aplicat față de administratorul localului, dar și față de participanții identificați un număr de zece sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 6.500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă