Șansă uriașă pentru Poli Iași. Elevii lui Nicolo Napoli pot urca pe loc de baraj dacă înving pe FC Voluntari

3 săptămâni in urmă 12

Poli Iași are o șansă uriașă să încheie etapa a 2-a a play-out-ului pe loc de baraj. După o perioadă lungă petrecută pe ultima poziție, ieșenii au cedat „lanterna” în runda trecută, iar după această etapă a doua au șansa de a ajunge pe loc de baraj.

Astfel, elevii lui Nicolo Napoli pot profita de eșecurile suferite marți de Hermannstadt (1-3 acasă cu Astra) și Dinamo (0-1 acasă cu UTA), iar în cazul unei victorii cu FC Voluntari vor urca pe locul 12, la egalitate cu formația ilfoveană.

Poli Iași poate depăși Dinamo în clasament chiar și cu o remiză în Copou, însă ar ajunge la egalitate de puncte cu trupa din „Ștefan cel Mare”. Nicolo Napoli nu va conta în meciul cu FC Voluntari pe mai mulți jucători importanți. Platini, Passaglia și Vega sunt infectați cu Covid, în timp ce Mihalache și Flores au probleme medicale.

Șansă uriașă pentru Poli Iași. Elevii lui Nicolo Napoli pot urca pe loc de baraj dacă înving pe FC Voluntari

Seria bună din ultima perioadă pare să-i fi convins și pe consilierii locali că echipa merită ajutată în acest final de sezon. Potrivit șefilor Comisiei pentru Tineret și Sport, sunt șanse mari ca joi, înaintea partidei cu FC Voluntari, consilierii locali să aprobe o nouă finanțare a Politehnicii. Fie cu cel puțin 1,5 milioane de lei (peste 300.000 de euro), dacă va fi votat bugetul municipiului Iași, fie într-o primă fază cu 390.000 de lei (aproape 80.000 de euro), dacă nu va fi votat bugetul, bani cu care vor mai fi stinse din datoriile către jucători și staff.

Mai mulți jucători români nu au primit niciun salariu în acest an!

Pe lângă partea sportivă, italianul Nicolo Napoli are misiunea de a gestiona și tensiunile din vestiar – existând conflictul Cristea – Djuranovic – inerente după decizia de neînțeles a Comitetului Director de a achita un salariu doar unora dintre jucători. Asta s-a întâmplat înaintea meciului cu Academica Clinceni, când CD a împrumutat o sumă de bani de la omul de afaceri Ioan Zapodeanu și a făcut plăți aferente acestui an doar jucătorilor care au făcut deplasarea la Clinceni.

Cei care nu au prins lotul și au rămas acasă, între care Andrei Cristea, Ovidiu Mihalache, Francisc Cristea, Doru Popadiuc, Teodor Axinte, Alexandru Zaharia sau Lopes Cabral, nu au primit niciun ban!

În acest context, tinerii Francisc Cristea și Teodor Axinte au notificat clubul pentru a-și primi drepturile salariale, după cum a anunțat președintele executiv Ciprian Paraschiv.

În momentul de față, cei amintiți mai sus au trei salarii restante de încasat, pe lunile ianuarie, februarie și martie, în timp ce unii jucători, mai exact cei veniți în iarnă, sunt cu banii aproape la zi. Asta pentru că au încasat un salariu la semnătură în momentul venirii la Iași, plus un al doilea înaintea partidei de la Clinceni. Restul jucătorilor au două luni restanțe la salarii.

 

The post Șansă uriașă pentru Poli Iași. Elevii lui Nicolo Napoli pot urca pe loc de baraj dacă înving pe FC Voluntari appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă