Sanitas reacționează după incendiul de la Ploieşti: ”Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2”

3 săptămâni in urmă 4

Autorii morali ai crizelor din spitale sunt politicieni, acuză Federația Sanitas a angajaților din sistemul sanitar. Reacția acestora vine după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. În urma acestuia, doi pacienți și-au pierdut viața.

Reacția Federației Sanitas după incendiul de la Ploiești

Reprezentanții organizației susțin că incompetența și indiferența politicienilor a ucis la spitalul din Piatra Neamț, Institutul Matei Balș, la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, iar lista poate continua.

În mai puțin de un an, în România s-au înregistrat incendii la 11 spitale. „Din punct de vedere juridic, ceea ce faceți voi se numește ucidere din culpă sau cel puțin complicitate la ucidere din culpă”, spun reprezentanții Federației Sanitas.

„Incompetenţa voastră managerială ucide! Nepăsarea manifestată timp de 30 de ani faţă de nevoile sistemului de sănătate ucide! Lipsa voastră de strategii pe termen lung pentru sistemul de sănătate ucide! Lipsa investiţiilor în infastructua de sănătate ucide! Jumătăţile de măsură politică şi managerială cu care vă jucaţi de atâta timp în sistemul de sănătate ucid!”, au mai transmis sindicaliştii.

„Dintr-un punct de vedere voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2. Virusul este un agent patogen care se replică pentru a exista: el nu are conştiinţă, el nu ştie că ucide. În schimb voi, politicieni ajunşi în vârful piramidei puterii, aţi pierdut pe undeva, în drumul vostru conştiinţa pe care se presupune că ar fi trebuit să o aveţi”, mai spun reprezentanţii Sanitas.

Premierul interimar a declarat că  ținut legătura cu autoritățile competente în toată perioada post incendiu, asigurându-se că sunt locuri suficiente pentru pacienții evacuați din unitatea medicală.

„Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport Covid-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată.

A fost activat Planul Roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate.

The post Sanitas reacționează după incendiul de la Ploieşti: ”Voi, politicienii, sunteţi mai nocivi decât SARS-CoV-2” appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă