Sanctuarul lui Massimo. Un italian a amenajat un adăpost în care mieii sunt salvați de la sacrificare pentru de masa de Paște

1 lună in urmă 12

În zona deluroasă de lângă micul oraș italian Nerola, Massimo Manni a amenajat un paradis pentru animale, relatează Euronews. Are oi, vaci, cai, porci, găini, și chiar un papagal.

Cu puțin înainte de Paștele catolic, familia s-a mărit cu doi miei. Unul dintre ei a fost salvat de la un abator din Roma, în timpul protestului pașnic la care Massimo și alți activiști au cerut eliberarea unui animal, ca gest de bunăvoință. Celălalt a fost adus la adăpost după ce Manni a convins un fermier să renunțe la el, scăpându-l astfel de cuțitul măcelarului.

Pasionat de animale, a devenit activist

Massimo a avut întotdeauna o pasiune pentru animale. Când era tânăr, a lucrat într-un magazin de animale, iar ca adult a construit o mică fermă, la țară. A crescut miei, dar, la scurt timp după ce a vândut primul lot, s-a întâmplat ceva care l-a făcut să-și reconsidere întreaga carieră.

De îndată ce mieii au fost duși la abator, mamele lor au început să ”plângă”, în semn de protest. A fost un zgomot teribil, care l-a bântuit zile întregi. În cele din urmă, s-a dus la abator și a cumpărat mieii înapoi, la un preț de două ori mai mare decât îi vânduse.

De când a devenit activist pentru drepturile animalelor, Massimo participă în mod regulat la proteste în afara abatoarelor. El spune că vede adesea ”camioane cu trei etaje pline de nou-născuți plângând după mame”.

”Puteți auzi strigătele mieilor cu câțiva kilometri înainte de a ajunge. Este sfâșietor”, spune el.

Tradiția de a mânca miel de Paște este veche de secole în Italia. Peste două milioane de miei sunt sacrificați anual pentru hrană, potrivit statisticilor.

Tradiția ar putea fi însă pe sfârșite. Măcelarii din Roma spun că păstorii sunt pe cale de dispariție, carnea fiind mai puțină și mai scumpă. Iar, cu restaurantele închise în toată Italia, cererea de carne de miel este și mai mică, mai arată sursa citată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă